Ny grävmaskin PW160-11 från Komatsu

Publicerad 19/12, 2018 kl. 14:13

Mångsidighet har legat i fokus under tillverkningen av Komatsus nya hjuldrivna grävmaskin PW160-11. Med sin Komatsu Steg IV-motor har den lägre bränsleförbrukning än sin föregångare.

Grävmaskinen PW160-11 har en maskinvikt från 16,7 till 18,6 ton och är utrustad med en Komatsu SAA4D107E-3 Steg IV-motor med en effekt på 110 kW (150 hk) vid 2000 r/min. Motorn är försedd med oxidationskatalysator (KDOC), kylfläkt och automatisk stopp-funktion (Auto-Idle Shutdown). Motorns elektroniska styrenhet reglerar luftflöde och bränslemängd. SCR-avgasefterbehandlingssystemet med AdBlue reducerar dessutom utsläpp av kväveoxider.

“Mycket förbättringsarbete har lagts ned, med fokus på att öka användarnas mångsidighet. Joysticksstyrning, ett integrerat system för redskapsmanövrering och fabriksmonterade snabbfästen ökar prestandan och effektiviteten”, säger Daniel Falk, produktchef Komatsu på Söderberg & Haak.

Grävmaskinens övriga funktioner är bland annat ett elektroniskt bomfjärdningssystem (ECSS) för komfort vid körning över gupp eller på ojämnt underlag. Förarsätet har bland annat integrerade joysticksreglage i armstöden och premiumfjädring. Maskinen är också utrustad med Komatsu EMMS (Equipment Management Monitoring System) med diagnosegenskaper som ger information till både förare och servicetekniker. EMMS övervakar kontinuerligt alla viktiga system, ger information om förebyggande underhåll och underlättar vid diagnos och felsökning. Maskinen har även en högupplöst TFT-LCD-display.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×