Nu öppnar Sverige

Publicerad 16/9, 2021 kl. 14:48

Vi går en spännande höst och vinter till mötes i många avseenden.

Det känns som om världen, eller i alla fall delar av världen i medvetandet, är på väg ut ur pandemin. När det här numret kommer ut plockar Sverige bort sina restriktioner. Det återstår dock att se hur det går? Färre blir allvarligt sjuka i Covid idag, dödstalen har minskat ordentligt men smittalen går inte ner utan ökar igen i de yngre åldersgrupperna. Utan restriktioner löper fler risken att insjukna. Vi kanske inte kan tala om en fjärde våg ännu men ju kallare det blir ju större är risken. Det planeras nu för en tredje vaccinationsdos i första hand för de med lågt immunförsvar. Att hålla avstånd, stanna hemma om man är sjuk med mera är fortsatt en rekommendation här i Sverige medan det är ett krav i många andra europeiska länder tillsammans med munskydd. Vad som är riktigt positivt är att så många av svenskarna är fullvaccinerade. Vi kan bara hoppas att alla inser nyttan i att vaccinera sig även om man är tveksam till vaccinationer i allmänhet. Men i det här fallet skyddar du andra genom att vaccinera dig. Med detta sagt känns det som att det var ett klokt beslut att ställa in DEMCON i år och istället satsa på mässan 24-25 november, 2022. Att stänga in sig i en mässhall med massa folk även om restriktionerna nu är borttagna hade ändå inte känts rätt. Det kanske hade gåt att ha mässa men det var ingen som visste för tre månader sedan. Om DEMCON varit helt och hållet utomhus hade det varit en annan femma. Istället satsar vi i mindre skala på BFBs höstmöte den 30 september på Nova Park i Knivsta. Parallellt arrangeras en minimässa för en handfull utställare. Naturligtvis blir det inte alls det samma men en kärntrupp på cirka 50 entreprenörer beräknas komma, kanske fler nu när restriktionerna hävts. 

Innan pressläggning nåddes redaktionen av nyheten att företaget Puvac AB förvärvat samtliga aktier i bolagen Jack Midhage AB och Jerneviken Maskin AB. I tidningen hittar du en pressrelease om förvärven. I PD 4 hoppas vi publicera en mera ingående artikel om förvärven och vad de innebär för de förvärvade företagen och dess kunder. En spännande utveckling tycker vi som branschtidning som också haft förmånen att följa både Jack Midhage AB och Jerneviken Maskin ABs utveckling sedan mitten av 1990-talet. Puvac som bolag är helt okänt för oss som branschtidning med däremot inte de som står bakom bolaget, nämligen familjen Bengtsson som tidigare drev företaget Pullman-Ermator som numera ingår i Husqvarna Construction Products.    

Det här numret av Professionell Demolering innehåller en hel del matnyttigt för höstens arbete, bland annat två intressanta temaartiklar om nya hydrauliska verktyg för rivnings och återvinning samt teleskoplastare i rivningssammanhang. Vi publicerar också vårt årliga reportage om våra rivningsentreprenörer som är ett urval av presentationer av våra duktiga entreprenörer. Så håll till godo! 

 

Jan Hermansson,
jan.hermansson@pdworld.com
Chefredaktör

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×