MM Norden lanserar exoskelett

Publicerad 17/5 kl. 11:18

Belastningsskador är en av byggbranschens utmaningar. Nu lanserar MM Norden ett exoskelett för den svenska marknaden, utvecklad för att ge stöd, avlastning och minska risken för skador.

MMEXO hjälper till vid arbete med händerna framför och upp ovanför huvudet. Armarna hålls uppe med hjälp av selen, som avlastar vid monotont och fysiskt krävande arbete.  ”Att spara människor är att spara pengar”, säger Paulo Bergstrand, ägare MM Norden.

Ambitionen med MMEXO är att den ska vara lätt att använda och bekväm för användaren. Intresset för ”extraskelettet” har varit stort både bland fack och arbetsgivare, enligt MM Norden. ”Att bidra till ett hållbart arbetsliv är en framtidsfråga, det har jag inte minst blivit varse i diskussioner med såväl Byggnads som andra aktörer inom branschen. Det känns spännande att vara en del av den framtidsvisionen, och jag hoppas att fler inser att det finns pengar att tjäna genom bra arbetsmiljö.”

Marknaden för exoskelett beräknas ha en kraftig tillväxt de kommande åren och det finns beräkningar som gör gällande att den globala marknaden kan vara värd 2 miljarder dollar 2025, enligt MM Norden.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×