Midhage lanserar en ny lasersvetsad kärnborrserie

Publicerad 16/9, 2021 kl. 16:40

Under hösten 2021 släpper Midhage sin nya serie av kärnborr främst tänkt mot rental-marknaden.

Midhage har länge uppmärksammat att kärnborrning ställer väldigt stora krav på utrustningen hos uthyrarna. Det gäller främst i handhållna applikationer som ställer extra höga krav på användaren, och där traditionellt lödda segment riskerar att släppa bland annat på grund av för hög värme.

”De nya borren har lasersvetsade Zenesis segment med 3D-positioneringsteknik av diamantkornen för en mycket lång livslängd och extremt hög skärförmåga. Dessa nya borr är något som vi tror kommer uppskattas hos hyresbolagen som alltid strävar efter en så bra TCO (total cost of ownership) som möjligt, men vi ser även att borren kommer att passa för den professionella håltagaren i de situationer som kräver ett extra tåligt borr”, säger Magnus Lindstrand, Produktchef Bygg & Rental hos Midhage AB.

Midhages nya borrserie Zenesis Laser är ett extra tåligt diamantkärnborr med lasersvetsade segment och en spiralformad svagt konisk borrstomme för att underlätta borttransport av borrkax/slam och därmed minimera värmeutvecklingen. Midhage hoppas kunna tillgodose marknaden med en produkt som minskar reklamationer, höjer driftsäkerheten och kundnöjdheten hos uthyrarna och deras slutkunder.

Nya borrserien Zenesis Laser finns redan idag tillgänglig med både 1/2" Fröken-fäste i dimensionerna Ø51-151mm, samt med Pixie-fäste i dimensionerna Ø52-226mm. Borrserien kan komma att kompletteras med ytterligare dimensioner om efterfrågan hos kunderna finns.

Den nya borrserien Zenesis Laser ersätter inte något annat av Midhages traditionellt lödda Zenesis-borr utan är ett komplement som man tror att uthyrarna kommer att se som sitt förstahandsval inom en snar framtid.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×