Metso Outotec förvärvar Tesab Engineering

Publicerad 17/5 kl. 11:15

Metso Outotec siktar på att växa ytterligare på de mobila krossmarknaderna genom att förvärva Tesab Engineering Ltd. Metso Outotec har tecknat ett avtal om att förvärva Tesab Engineering Ltd, ett Nordirlandskt baserat företag som erbjuder mobil krossutrustning för ballasttillämpningar, inklusive stenbrott, återvinning, asfalt och betong.

Deras omsättning 2021 var ca. 30 miljoner euro och de har mer än 60 anställda främst i Europa. Värdet på affären avslöjas inte. Det kommer inte att ha någon väsentlig inverkan på Metso Outotecs ekonomi. Avslutning av affären förväntas ske under andra kvartalet 2022.

Med förvärvet kommer Metso Outotec att komplettera sitt nuvarande erbjudande på marknaderna för mobil krossning och screening. Tesabs produktportfölj inkluderar mobila käft-, slag- och konkrossar, mobila skärmar, skalare och staplare. Tesab kommer att fortsätta som ett självständigt varumärke inom Metso Outotec och sköta sitt eget distributionsnät.

”Vi är mycket glada över att välkomna Tesab till Metso Outotec. Jag är övertygad om att vi kan vidareutveckla deras verksamhet. Vi avser att öka Tesabs globala räckvidd genom att utse nya distributörer och stärka Tesabs närvaro på nya marknader”, säger Markku Simula, VD för Aggregates affärsområde i Metso Outotec.

Tesab är i grunden en svensk tillverkare som vi skrivit om i Professionell Demolering många gånger sedan tidningen startades 1995.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×