Kraftmätning av Aquajet System

Publicerad 2/4, 2019 kl. 11:37

Aquajet Systems har under de senaste två åren tagit flera viktiga strategiska steg framåt både i fråga om produktutveckling och själva företaget.

I slutet av 2017 förvärvade tillverkaren Brokk företaget. Parallellt pågick ett frenetiskt utvecklingsarbete av nya produkter och system som sjösattes våren 2018 på Aquajets Hydrodemolition Days i Holsbybrunn. Sedan dess har man arbetat hårt med att implementera de nya produkterna som börjar dyka upp lite här och varstans bland vattenbilningsentreprenörer runt om i världen. I synnerhet i USA har man placerat Aquajet på kartan bland annat med hjälp från Brokks dotterbolag Brokk, Inc. 

Förra året lanserade man flera olika nyheter inklusive konceptet ERGO. ERGO bjuder med sin enkelhet, låga vikt men hög kapacitet in helt nya användargrupper och förstärker proffsentreprenörens konkurrenskraft. Men först lite om Aquajet Super Lance System 3000 som är et nytt lanssystem med kapacitet upp till 3000 bar. Nytt är också att man minskat munstycksdiametern från 45 till 36 mm samt gjort en del förbättringar på munstycket. Systemet är enkelt att montera och försett med en mera flexibel lans.

Sedan till det nya systemet Ergo. Ronnie Hilmersson, som är utvecklingschef på Aquajet Systems, berättar att ERGO är ett nytt banbrytande system för enkel, säker och mångsidigt arbete vid industrisaneringar och framförallt vattenbilningsarbeten. Aquajet Ergo består av tre delar. Själva hjärtat av systemet är den nya avancerade kontrollenheten Ergo Controller som väger endast 98 kg och är smidig och lätt att manövrera och flytta. Ergo Controller är kraftkällan för att driva de andra nyheterna i Ergo-familjen. Allt är nytänkande i minsta detalj inklusive den nya kontrollboxen, ett antal nya hydrauliska snabbkopplingslösningar som underlättar etableringen. Den har också ett så kallat start-kit kallat Ergo Go. Ergo Controller är kraftkällan för två viktiga verktyg som tar vattenbilning och industriell sanering till nya nivåer. ERGO Climber är det ultimata ramsystemet som snabbt kan byggas upp med hjälp av vanliga ställningsrör. Det är fullmatat med effektiva vattenbilningsmunstycken som effektivt avlägsnar skadad betong i mycket svåråtkomliga utrymmen och mäter 1,5x1,5 m med en total vikt på 85 kg. Systemet är så lätt att alla delar kan bäras på plats av en person. Nästa viktiga verktyg i ERGO-systemet är ERGO Spine. ERGO Spine är det ultimata rälssystemet för olika typer av konvexa eller konkava ytor som exempelvis betongpelare. Ergo Spine är som Ergo Climber mycket lätt till sin vikt. Den nya rälsen i aluminium reducerar vikten avsevärt och två meter räls väger endast 20 kg. Ergo Spines flexibilitet ökar åtkomligheten avsevärt på jobbet och kan dessutom anpassas för användning tillsammans med en Brokk-robot. Systemet kan dessutom förlängas och byggas ut i princip i det oändliga. Bara fantasin sätter gränserna. Varje sektion mellan stöden mäter två meter och 2x2 m och ERGO Spine väger totalt 125 kg.

“Vår nya ERGO-familj kommer att ta vattenbilningstekniken och även arbeten med industrisanering flera steg framåt genom att vi gjort tekniken avsevärt mera tillgänglig och effektiv men samtidigt mera åtkomlig och enkel att arbeta med. ERGO öppnar upp även för andra entreprenörer än specialiserade vattenbilningsentreprenörer att börja arbeta med vattenbilning. En spännande framtid ligger framför oss”, kommenterade Roger Simonsson, VD för Aquajet Systems.

Roger Simonsson berättar  också att marknaden mottagit det nya Ergo-programmet mycket väl. Mässan World of Concrete i Las Vegas nu i januari blev en stor framgång med stort intresse från besökarna, i synnerhet de amerikanska entreprenörerna. Men nyligen sålde man sex stycken Ergo och en antal Aqua-pumpar till en kund i Italien för att renovera bropelare. Aquajet Systems ställer naturligtvis även ut på Bauma där man kommer att visa Aqua Cutter 410 A och Ergo förstås. Man ställer ut i hall A1 och monter nummer 127. På utsidan av hallen kommer man at demonstrera Ecoclear och i Brokks monter visar man Aqua Cutter 710 V, Aqua Pump 700 och Ergo. 

www.aquajet.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×