Komatsu Europe introducerar kompakthjullastaren WA100M-8

Publicerad 19/12, 2018 kl. 13:51

Den nya kompakthjullastare WA100M-8 från Komatsu har en Steg IV-motor med SCR-avgasefterbehandlingssystem, ny ergonomisk design, standardutrustning och urval av tillvalsutrustning.

Komatsu WA100M-8 är byggd för byggarbetsplatser, återvinningsindustrin eller inom lantbruket, utrustad med Easy Fork-parallellföring, hydrauluttag med snabbkopplingar och ett urval av olika redskap som tillval. ”WA100M-8 är byggd på den robusta föregångaren WA100M-7 och med många nya funktioner samt ett stort utbud av tillvalsutrustning, öppnas ett helt nytt segment för mångsidighet”, säger Sebastian Zienau, produktchef på Komatsu Europe.

WA100M-8 har en maskinvikt på 7200 kg och är utrustad med en Komatsu SAA4D94LE-3 Steg IV-motor som har en effekt på 70 kW (95 hk). Motorn är optimerad för krävande förhållanden och levererar högt vridmoment vid låga varvtal. Maskinen är försedd med helautomatisk hydrostattransmission som driver på alla fyra hjulen. Tack vare Easy Fork parallell-föringssystemet behöver föraren inte korrigera pallgafflarnas vinkel kontinuerligt vid lastning eller lossning av gods på pall.

Motorns avgasrening reducerar utsläpp av sotpartiklar och kväveoxider med 80 %. DPF-partikelfiltret har ett bytesintervall på 6000 h. Komatsus 1,3 m³ allroundskopa har fått längre botten, modifierat bakstycke och gavlar samt överfyllnadsskydd. Maskinen har låg tyngdpunkt för ökad stabilitet och kompakta mått och slutande motorhuv för bra sikt. Den är även utrustad med högupplöst TFT-LCD-monitor med pekskärmsfunktion och färgdisplay. Maskinen kan fås i 40 km/h version, med högkapacitetshydraulsystem, höjdjusterbart drag samt ett tredje och fjärde hydrauluttag baktill på maskinen.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×