Komatsu elektriskt drivna bandgrävare i 20-tonsklassen

Publicerad 27/12, 2023 kl. 16:44

Man påskyndar sitt arbete med miljövänliga, eldrivna entreprenadmaskiner.

Komatsu introducera de eldrivna 20-tons bandlastarna PC200LCE-11 och 210LCE-11, som uthyrningsmaskiner på den japanska respektive de europeiska marknaderna hösten 2023.

Komatsu planerar därefter att stegvis lansera dessa modeller i Asien, Nordamerika och Australien. Detta påskyndar den globala utvecklingen av eldrivna maskiner och är ett viktigt steg i målsättningen att bli koldioxidneutrala till år 2050.

Komatsu har, sedan januari 2021, utvecklat dessa eldrivna modeller i samarbete med Proterra, som är en välrenommerad amerikansk tillverkare baserad i Kalifornien. Proterra förser de nya maskinerna med sina litium/jonbatterier. Efter att ha genomfört PoC(Proof of Concept) tester ute på arbetsplatser, ställde Komatsu ut en av modellerna på Bauma 2022 och även på CONEXPO-CON/AGG 2023.

Komatsu är nu redo att introducera maskinerna för uthyrning på olika marknader. Genom att använda dem under många olika driftsförhållanden och med olika strömförsörjningsförhållande i regioner där marknaden för eldrivna entreprenadmaskiner ligger i framkant, kan viktiga erfarenheter erhållas inför framtiden. Kunderna kommer att kunna uppleva dessa driftsäkra, tysta och miljövänliga maskiner, samtidigt som Komatsu samlar på sig feedback från kunderna med värdefulla åsikter och erfarenheter för att på så sätt utveckla den framtida marknaden för eldrivna entreprenadmaskiner.

Komatsu hade i sin planering år 2023 som introduktionsår för eldrivna entreprenadmaskiner och lanseringen av dessa PC200LCE- och 210LCE11-modeller följer på den nyligen introducerade eldrivna Komatsu 3-tons minigrävaren.

Grävmaskiner är bland de mångsidigaste entreprenadmaskinerna och då i synnerhet mellanklassen runt 20 ton, med ett mycket brett användningsområde, för främst gräv- och lastningsarbeten, vilket kräver kraft och driftsäkerhet för att klara krävande arbetsinsatser. Genom lanseringen av dessa modeller, tar Komatsu ett viktigt steg för att skapa en bredare marknad för eldrivna entreprenadmaskiner

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×