Kiesel Scandinavia släpper nyheter från Genesis och Rockwheel

Publicerad 29/3 kl. 14:58

Kiesel Scandinavia AB är återförsäljare av en rad olika varumärken för rivnings, återvinning och skrothantering i Sverige, bland annat Genesis, Rockwheel och Hammels produkter. Under förra året lanserade tillverkarna ett antal nyheter som vi här kort redogör för.

I oktober släppte Genesis Attachments sin nya pulveriserare GDT 590 som ingår i Razer Demolition Tool-serien. Modellen är den tyngsta och passar standard grävare samt de flesta höjdrivarna i vikter upp till 55 ton.

GDT 590 ökar operatörens flexibilitet i avancerad rivningsprojekt såsom rivning av hög byggnader, broar, återvinning av betong med mera och har en käftöppning på 1320 mm, ett käftdjup på 1181 mm och en längd på 3,6 meter. För att ytterligare förbättra bearbetningsförmåga passerar GDTs överkäke genom underkäken som har ett öppet avlastningsområde som gör att material lätt kan passera igenom och förhindra låsning. 

En annan nyhet från Genesis är multiverktyget GRX 295 som ingår i serien Genesis Razer X Multi-Jaw Demolition Tool-serie. Det nya verktyget möjliggör byte av käft på två minuter eller mindre utan att operatören behöver lämna hytten. GRX 295 har tre olika käftar, betongsax, pulveriserare och skrotsax. Käftöppningen spänner från 508 mm till 762 mm beroende på vilken käft som används. Käftdjupet är 508 mm för skrotsaxkäften, 813 mm för betongsaxen och 762 mm för pulveriseraren.

Verktyget är designat för bärare i klassen 29,5 ton och uppåt.

Kiesel säljer även Roklas maskinburna roterande fräshuvuden på den svenska marknaden som säljs under varumärket Rockwheel. Under förra året ändrade man designen på fräständerna på samtliga modeller och kunde med den nya designen skapa en mer kontinuerlig fräsning med högre kapacitet. Värt att nämna är att också att Rokla i slutet av 2019 förvärvat Hartl Crushtec från Epiroc som tillverkar maskinburna krosskopor.  Sist men inte minst ska nämnas att Kiesel Scandinavia även säljer tyska Hammel Recyclingtechniks kompletta sortiment av mobila sekundärkrossar för återvinningsindustrin. Krossarna och siktarna passar utmärkt för att återvinna bland annat olika typer av rivningsmaterial.

www.kiesel.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×