Hydraulhammarspecialen 2018: Nyheter från fyra starka tillverkare

Publicerad 29/5, 2018 kl. 15:33

Då var det åter igen dags för PDs Hydraulhammarspecial som publicerades för första gång 1995. Här är vad som är nytt ifråga om hydraulhammare 2018.

Hydralhammarspecialen 2018:

Nyheter från fyra starka tillverkare

 

Då var det åter igen dags för PDs Hydraulhammarspecial som publicerades för första gång 1995. Här är vad som är nytt ifråga om hydraulhammare 2018.

 

Nyheter från Arden Equipment

Arden Equipment har lanserat av tre nya hammare: AB082, som passar grävmaskiner upp till 2 ton, AB5052 för grävmaskiner från 45 till 80 ton och AB 6052 för grävmaskiner från 60 till 100 ton. Som med alla dess hammare har de byggts för att möta alla utmaningar på stora och små arbetsplatser. Ventilsystemet integreras direkt i en ljudisolerad nötningsbeständig hammarkropp, vilket möjliggör större effektivitet. Det kostnadseffektiva underhållssystemet gör det möjligt att byta hammarsprintar snabbare och därmed förbättra prestandan på arbetsplatsen.

www.arden-equipment.com

 

Caterpillars nya B4, B4, B6 och B6

Caterpillar har utökat sin B-serien. De nya hammarna är lämpade för skidsteers, multitraillastare, kompaktlastare, 3 till 8 ton mini-grävmaskiner och grävlastare. De är utformade för att fungera inom en rad byggnads- och lätta rivningsapplikationer, bland annat förberedelser, landskapsplanering, murverk och betongrivning. B-hammarna använder en enkel, pålitlig, modulär design med två rörliga delar i kolven och ventilen, vilket garanterar pålitlighet, mångsidighet, användarvänlighet och underhåll. Platt toppmontering möjliggör ett kompakt arbetshölje och kompatibilitet, med ett komplett fäste som passar förkoppling, kopplingskinematik eller maskinstorlek. Som en paketlösning erbjuds matchande Caterpillar-konstruerade hydrauliska kits, vilket ger kunderna ett hammarpaket med överlägsen design och många fördelar.

www.pon.se

 

Epiroc nya SB-hammare med dammdämpare

Epirocs är som tillverkare av hydraulhammare först ut med att lansera en hammare med dammbekämpningsmekanism. De nya SB-hammarnas egenskaper hjälper till att uppfylla nya regler avseende dammbekämpning som bland annat förstärkts i USA. Med ett integrerat vattenmunstycke kan operatören spruta vatten vid källan till dammbildning för att hålla dammnivåerna nere. Detta förbättrar arbetsmiljön, förbättrar synligheten och förhindrar att damm sipprar in i bussningarna.

 

Designad för 0,7 till 24 tons bärare kombinerar SB-hammaren effektivitet och prestanda med hög hållbarhet i en kompakt design. I sortimentet ingår modeller som matchar mikro- eller minigrävare, traktorgrävare, skidsteers eller rivningsrobotar, med servicevikter från 54 kg för SB 52 till drygt 1 ton för SB 1102. Användningen av Epirocs energiåtervinningsteknik möjliggör SB-serien att absorbera recoil-energin, vilket därmed mildrar mothållets effekt och ökar övergripande prestanda. Resultatet är högre slaghastighet från samma hydrauliska ingång med mindre vibrationer. Hammarens smala och kompakta konstruktion gör den lättare att hanteras samtidigt som användarens sikt på arbetsplatsen förbättras.

 

Alla SB-hammare är förberedda för tryckluftsförsörjning utan modifikation eller att ytterligare installationer krävs. Den multifunktionella portdesignen garanterar problemfri och enkel service med snabb åtkomst. De sidopositionerade portarna minskar risken för slanghaveri och ger enkel åtkomst för anslutning av kompressor, vattenanslutning eller ContiLube II-smörjningsledningar eller för övervakning av driftstryck.

 

Epiroc ContiLube II eller ContiLube II mikro nu tillgänglig för SB-serien

Många av Epirocs riggmonterade SB-hammare har nu ett patenterat Intelligent Protection System (IPS). Genom att kombinera Epirocs populära AutoControl- och StartSelect-funktioner, kombinerar detta helt automatiserade system en enklare, effektivare och mer ekonomisk drift än någonsin tidigare. AutoControl optimerar hammareffekten genom att automatiskt justera kolvens slaglängd. Systemet StartSelect erbjuder manuell växling mellan två lägen, med den tidigare som möjliggör enkel positionering i början av slagcykeln, med det senare läget, vilket innebär att hammaren stannar automatiskt för att undvika blankslag i slutet av slagcykeln. IPS möjliggör mer noggrann och betydligt snabbare positionering av hammaren tack vare centreringseffekten, och undviker blankslag som ofta resulterar i verktygsskador. Detta eliminerar också mekanisk belastning på bäraren och livslängden hos alla slitkomponenter förlängs.

www.epiroc.com

 

Rammers största blir bättre

Rammers nya 9033-hammare, efterträdare till den mycket framgångsrika Rammer 7013, drar nytta av ett antal viktiga förändringar och förbättringar, av vilka många har bevisats i mindre Rammer-hammare. Dessa har uppnåtts genom att utrusta den nya Rammer 9033 med många av de nyckelfunktioner som nyligen tillämpats på andra Rammer-modeller. Den nya Rammer 9033 väger totalt 7 ton och är lämplig för bärare inom 60-120 ton-intervallet.

 

Slaglängd och tomgångsskydd kan enkelt justeras, med långslagningsinställningen genom lägre slagfrekvens för optimal användning i hårda material såsom granit och armerad betongfundament. Kortslagningsinställningen ger högre slagfrekvens som är idealisk för mjukare material som kalksten. Med in/ut-väljaren med tomgångsskydd kan operatören enkelt justera arbetsläget för att skydda mot blankslag.

 

Den nya 9033 använder långlivade, högspända VIDAT-sprintar för ökad tillförlitlighet och lägre driftskostnader. Verktygsfästet spärras av enkla, pålitliga gummiringar, medan ytan på det nedre verktyget har speciellt utformats för att ge längre livslängd.

 

Rammer 9033 blir också den senaste modellen i Rammers stora sortiment för att dra nytta av tillsatsen av Ramvalve skyddssystem, som övervakar oljeflödet genom hammaren. Om oljeströmmen överstiger den fördefinierade inställningen, justerar ventilen flödet till en mycket låg nivå och sänker hammarens slaghastighet. Ramvalve återställs efter att hammaren åter börjar med ett korrekt oljeflöde. Detta högt effektiva system ger utmärkt skydd mot oavsiktligt överflöde och övertryck vilket ökar hammarens tillförlitlighet och ger bättre skydd mot oljeutsläpp.

 

För att ytterligare öka livslängden erbjuds Rammer 9033 med tre smörjalternativ: ett centrerat manuell alternativ; bärmonterad Ramlube I automatisk smörjning eller Ramlube II, som använder en patron monterad på hammaren för att automatiskt leverera optimala smörjnivåer för ökat slitskydd och längre livslängd. www.rammer.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×