Husqvarna lanserar ny serie golvslipmaskiner

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:42

Husqvarna Construction Products lanserar en komplett serie med åtta helt nya golvslipmaskiner. Serien har utvecklats med användaren i fokus med målet att säkerhetsställa ett smartare sätt att arbeta.

Husqvarnas nya planetariska golvslipmaskiner, PG, börjar med den kompakta PG 540. Maskinen har en möjlighet att dela på chassi och motor, vilket gör den enkel att hantera och transportera. Den finns som enfas (2,2 kW) eller trefas (4 kW). Näst i serien kommer PG 690, samt den största och mest kraftfulla modellen PG 830, som båda finns med radiostyrning. Slutligen finns även den enklare men mer kostnadseffektiva PG 830.

De mest effektiva maskinerna PG 830 och PG 830 RC har en 15 kW / 20 hp motor, vilket innebär upp till 36 % mer kraft än tidigare modeller. Integrerade och justerbara vikter kan adderas som tillval för att öka eller minska sliptrycket. 

Tillförlitlighet är ett av fokusområdena för den nya serien. Maskinerna kommer med förseglade sliphuvuden, förseglade elskåp och Dual Drive-kraftöverföring. Enligt Husqvarna skyddar detta koncept de kritiska komponenterna mot damm, vatten och slam, vilket innebär längre serviceintervall och maximerad drifttid. 

Den kompakta designen ger översikt över golvet, och justerbara handtag erbjuder en mängd olika positioner. Andra detaljer är LED-belysning (tillval), ”kick-bar” för fällning av maskinen vid byte av diamantverktyg, samt stora hjul för smidig transportering. Kontrollpanelen har även en ny design.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×