Husqvarna Group förvärvar Heger

Publicerad 17/5 kl. 10:56

Husqvarna Groups division Construction, världsledande inom utrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrierna, meddelar att man har ingått avtal om att förvärva tyska diamantverktygstillverkaren Heger.

Heger är ett privatägt företag specialiserat på professionella diamantverktyg till europeiska såg- och borrentreprenörer för arbeten i väggar, golv och vägar samt kärnborrning.

”Förvärvet av Heger kommer att stärka och komplettera vår kärnverksamhet inom betongsågning och borrning i Centraleuropa”, säger Henric Andersson, VD och koncernchef för Husqvarna Group.

Företaget grundades 1908 och har en lång tradition av att stödja kunder inom sitt område. Hegers huvudkontor och tillverkningsanläggning ligger Heitersheim i Tyskland och företaget har säljkontor i Tyskland och Nederländerna. Heger har cirka 45 anställda och en årsomsättning på omkring 9 miljoner euro.

”Hegers mycket uppskattade flexibla produktion, korta leveranstider och högpresterande kvalitetsprodukter kommer att tillföra ett stort värde till våra kunder på den centraleuropeiska marknaden för diamantverktyg och passar väl in i vår tillväxtstrategi. Våra kombinerade styrkor bildar en utmärkt plattform för ytterligare tillväxt på marknaden för diamantverktyg till professionella entreprenörer”, säger Karin Falk, affärsområdeschef för divisionen Construction.

Affären förväntas slutföras under andra kvartalet 2022 och är föremål för sedvanliga villkor för godkännande.

www.heger.com
www.husqvarnacp.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×