Husqvarna förvärvar Wacker Neusons betongglättarlinje

Publicerad 7/4, 2020 kl. 16:06

Husqvarna Construction Products köper Wacker Neuson Groups produktlinje inom betongglättning.

Det nya sortimentet kompletterar Husqvarnas sortiment och täcker hela processen från markkomprimering till polerade betonggolv.

Genom tillägget av Wacker Neusons åkbara glättarna kommer man nu att kunna erbjuda ett komplett erbjudande för betongbeläggning och polering, samtidigt som man får en marknadsledande position för handstyrda glättare.

“Vi kan genom detta fortsätta att fullt ut utveckla vårt nyligen lanserade Hipertrowel-koncept genom optimering av maskinen, diamantverktyg och kemikalier, för att vara i framkant på den ökade efterfrågan av glättare, för polering av betonggolv”, berättar Per Hellström, regionschef Husqvarna Construction Products.

Produktionen av glättarna flyttades under fjärde kvartalet 2019 till Husqvarnas fabrik i Olathe, Kansas, i USA. Vid World of Concrete 2020 lanserade man ett sortiment av glättare som kommer att vara redo för leverans och påminna mycket om Wacker-produkterna.

“Fördelen för kunderna är att vi blir en partner med ett komplett erbjudande för betongbeläggning och polering”, säger Hans Lück, Sverigechef Husqvarna Construction Products. ”Vi är kända för att skapa innovativa, integrerade och kundfokuserade lösningar med fokus på kundens produktivitet och vi kommer nu att utvidga detta tillvägagångssätt även för vår linje av glättare.”

Som en del av avtalet kommer man parallellt att tillverka glättare för Wacker Neusons vägnar under 2020. När Wacker Neuson upphör att offerera dessa produkter kommer Husqvarna att kunna erbjuda och supportera dessa produkter under Husqvarnas varumärke.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×