Husqvarna Construction lanserar nästa generations batterikap

Publicerad 6/7 kl. 13:31

Med K1 PACE tar Husqvarna steget fullt ut och erbjuder kunderna en batteridriven kap som klarar de riktigt tunga jobben. Det här är den första produkten som lanseras på företagets nya batterisystem, PACE.

“Det vi presenterar idag är ett genombrott på marknaden för kapar. Vi är oerhört stolta att kunna introducera en batteridriven kap som fullt ut stöder den omställning till koldioxidsnåla lösningar som byggbranschen står inför”, säger Mattias Holmdahl, global produktchef för kapmaskiner inom Husqvarna Construction. 

Med mer än 60 års erfarenhet som tillverkare av kapar och med en ledande position inom handhållna kapar, så har Husqvarna Construction den expertkunskap som krävs för att leda utvecklingen från bensin- till batteridrivet. Med K1 PACE kan kunderna förvänta sig prestanda på samma tekniska nivå som en bensindriven motsvarighet, med alla ytterligare fördelar batteridrift medför för såväl maskinförare som miljö. 

“Vi ser hur allt fler byggföretag strävar efter koldioxidneutrala arbetsplatser och som ledande leverantör känner vi ett stort ansvar att tillsammans med våra partners och kunder kunna bidra till en mer hållbar utveckling.” 

Batterisystemet PACE kan utnyttjas för fler maskiner i takt med att den batteridrivna familjen utvidgas. I tillägg till kapen och batterisystemet har specialverktyg (kapklingor) i 12” och 14”/300 och 350 mm optimerats för batteridrift. 

Maskinen är utrustad med X-Halt, en bromsfunktion som har kapacitet att stoppa rotationen på bråkdelen av en sekund.

K1 PACE visades på World of Concrete i US den 8 till 10 juni och för den som har möjlighet att provköra utlovar Mattias Holmdahl en totalt ny upplevelse. 

“Vi vet vad som krävs för att klara de riktigt tunga jobben, och vi kompromissar inte med kvalitet och säkerhet. Med K1 PACE får kunderna en högpresterande batterikap som ger noll direktutsläpp, de kan förvänta sig lägre vibrationer, jämnare skärning samt att maskinens låga vikt och optimala tyngdpunkt innebär minskad belastning på kroppen.” 

K1 PACE kommer att demonstreras av Husqvarna Construction fram till säljstart som kommer att ske stegvis under andra halvåret, med start i de nordiska länderna. Mer tekniska data släpps i samband med försäljningsstarten.

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×