Hilti och Trackunit ingår partnerskap

Publicerad 17/5, 2022 kl. 10:52

Hilti och Trackunit ingår ett strategiskt partnerskap och möjliggör global skalning kring tjänsterna för uppkopplande verktyg och utrustning. Tillsammans med Trackunit kan Hilti stärka sin inventariehanteringstjänst On!Track.

Samtidigt kommer Trackunit-plattformen att berikas med ytterligare verktygsrelaterad data. Partnerskapet syftar också till att utöka det ständigt växande nätverket av Trackunit-enheter, vilket ger ökad anslutning över hela världen genom avancerad Bluetooth-teknik. Det gör det möjligt att upptäcka taggar på mindre verktyg och utrustning, erhålla verktygs- och utrustningsdata och i det stora hela erbjuda en mer integrerad kundupplevelse, enligt Hilti. ”Uppkoppling förändrar branschen i hög takt”, säger Michael Neidow, EVP på Hilti och chef för Tool Services Business Unit. ”Genom detta unika partnerskap kommer vi kunna dra nytta av vår gemensamma expertis för att ytterligare koppla samman verktyg, maskiner och servicebilar runt byggarbetsplatser inom en snar framtid – och i slutändan ge kunderna innovativa och integrerade lösningar som förbättrar produktivitet och lönsamhet.”

Partnerskapet är en gemensam ambition att öka produktiviteten och eliminera driftstopp i branschen. Det sätter enligt Hilti en ny markör i byggbranschens digitala utveckling och dess fokus på uppkopplande verktyg och utrustning.

Hilti erbjuder marknadsräckvidd till en väletablerad Trackunit-lösning och utökar det globala nätverket. Trackunit betjänar flera tillverkare, uthyrare och entreprenörer och kan genom detta partnerskap ge Hilti tillgång till eftermonteringsmarknaden och mellanmarknaden för att utöka sitt Bluetooth-nätverk. Data delas och görs tillgänglig över de två plattformarna i realtid, så att verktyg registrerade i Hiltis On!Track-system kan ses på Trackunits plattform och tunga maskiner utrustade med Trackunit-hårdvara blir synliga i On!Track. Partnerskapet kommer att göra det möjligt för Hilti att utöka sin On!Track-lösning bortom lättare utrustning till att även omfatta hantering av tyngre inventarier såsom större maskiner, byggcontainers och servicebilar.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×