Hexagonpiggar på Epirocs trumfräsar

Publicerad 28/3 kl. 10:04

Som ett effektivt tillbehör till Epirocs V Cutter (patentsökt), lanserar man nu HexPicks, en ny serie av piggar med sexkantiga kroppar för alla typer av trumfräsning.

Den hexagonala formen kan låta som en enkel modifiering men i själva verket är det en genialisk lösning som kommer att göra det dagliga arbetet enklare, snabbare och billigare. Hemligheten är att byte av HexPicks kan göras snabbt och enkelt med en sexkantnyckel. Epiroc rapporterar att HexPicks också är mer hållbara och kommer att hålla upp till 20 % längre än alla konkurrerande produkter.

Alla som arbetar med trumfräsar kommer att känna igen denna situation. Piggarna fastnar och slutar rotera och det är nödvändigt att spendera tid varje dag med en hammare och se till att de alla roterar fritt. Dessutom är det oundvikligt att arbeta i sten eller betong att piggarna slits ut, och att ersätta dem på plats är hårt och tidskrävande arbete.

 

Mer drifttid, lägre driftskostnader

Enligt Epiroc är den unika designen av HexPicks (patentsökt) specifikt avsedd att bidra till snabbare och enklare underhåll och utbyte. Istället för att använda en hammare och en viss kraft, kan HexPicks lossas eller bytas ut på arbetsplatsen med mycket liten ansträngning med en vanlig sexkantnyckel. Dessutom kommer HexPicks med Epiroc QuickSnap-hållarsystemet, vilket ger besparingar i tid på mer än 50 % jämfört med vanliga fjäderringar eller knock-on-hållare. De smarta hållarklämmorna gör att valen kan bytas på några sekunder.

Allt bidrar till mer drifttid och lägre driftskostnader, och fördelarna slutar inte där. HexPicks design skyddar också trummans pigglåda och tillåter bättre rotation, vilket optimerar piggomslipningsprocessen.

 

Högpresterande material gör Epiroc-piggarna extra hållbara

HexPicks håller 20 % längre än alla konkurrerande produkter tack vare materialen som används i deras tillverkning. Hjärtat i skäroperationen är ett spänningsbeständigt volframkarbidskär lödda in i piggarnas kropp. Insatsen är tillverkad i ett sintrat material av volframkarbid med ett koboltbindemedel och är designat för att motstå de extrema påfrestningar som orsakas av att ständigt påverka berget. Huvudet och skaftet på piggkroppen är gjorda av ”optimerat” värmebehandlat stål och fungerar som stöd för insatsen av volframkarbid samt ”fullständigt” skydd för plocklådan.

 

Idealisk för all trumfräsningsutrustning

Endast tillgängliga från Epiroc, HexPicks är lämpliga för användning med tvärgående trumfräsar, V-skärare och längsgående fräsar. Från 2023 är HexPicks standard för alla leveranser från Epiroc-fabriken.

www.epiroc.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×