Henric Andersson vd och koncernchef för Husqvarna Group

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:45

Sedan 2 april i år har Henric Andersson efterträtt Kai Wärn som vd och koncernchef för Husqvarna Group. Henric Andersson var tidigare vd för Husqvarna Construction Division och efterträdde Anders Ströby.

“Jag är väldigt glad att vår nya koncernchef och vd för Husqvarna Group, Henric Andersson, har arbetat och utvecklats inom gruppen under 22 år. Henric är en stark och välrenommerad ledare med starkt affärs och teknikfokus. Han har en väldigt bred erfarenhet inom gruppen och har innehaft ett antal roller inom kommersiell park och trädgårdsskötsel, inom Husqvarna Construction och inom koncernens teknologienhet innan han utnämndes till Divisionschef, Construction Division år 2015, som han framgångsrikt har utvecklat”, säger Tom Johnstone, Styrelseordförande i Husqvarna. 

Tom Johnstone riktar också ett stort tack till Kai Wärn för hans ledarskap av Husqvarna Group sedan 2013 och det mycket fina arbete han har utfört. “Hans resultat kan tydligt ses i perioden både i den finansiella utvecklingen och totalavkastning för aktieägarna”, säger Tom Johnstone.

www.husqvarna.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×