Handhållet 2023

Publicerad 28/3, 2023 kl. 11:18

I år lanseras flera nya handhållna produkter, däribland fortsätter lanseringen av den nya batteriplattformen Nuron från Hilti, nya betongvibratorer från Milwaukee och ett utökat sortiment från Tyrolit.

Hilti lanserar ny batteriplattform

Hilti lanserar den nya 22 V batteriplattformen Nuron tillsammans med 70 verktyg. Nuron innebär inte bara nya verktyg och batterier utan också framtiden för Hiltis sladdlösa erbjudande. ”Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda den nya plattformen till våra kunder i Sverige”, säger Maria Hägg, Marketing Director Hilti Sverige. ”Tack vare vår affärsmodell som är direktförsäljande ute hos kunden, i deras vardag, har vi en god förståelse vilken typ av innovationer våra kunder behöver. Nuron kommer att göra en enorm skillnad för deras verksamheter på flera olika sätt. Vi är stolta över att leverera en heltäckande lösning för att öka produktiviteten, erbjuda datadrivna tjänster och förbättra hälsa och säkerheten för de som utför arbetet samtidigt som vi stärker vårt fokus på cirkularitet och hållbarhet.”

Verktygen är enligt Hilti utvecklade för att förbättra hälso- och säkerhetsaspekterna för användaren. Verktygen har designats om för att minska vibrationer, förbättra ergonomin och öka robustheten, enligt Hilti. Hiltis dammreduceringssystem DRS och aktiva vridmomentskontroll ATC finns nu på Nuron-plattformen för alla relevanta verktygstyper.

”Nuron är en viktig pusselbit i Hiltis övergripande hållbarhetsmål. Vi strävar efter att vara branschledande inom cirkularitet och vill verka för minskad användning av nya råvaror. Nuron-verktygen är i genomsnitt tillverkade av 23 procent återvunnet material. Genom vårt serviceerbjudande Fleet Management kan vi återanvända komponenter från förbrukade verktyg i våra egna verkstäder och kan säkerställa att över 65 procent av materialen materialåtervinns när de är uttjänta. Dessutom kommer livscykelanalyser för respektive Nuron-verktyg vara tillgängliga för våra kunder.”

Alla Nuron-verktyg kan genom Hiltis patenterade batteriteknologi med automatiska dataöverföringar ansluta till ”molnet” vilket öppnar upp för nya datadrivna tjänster. Information som samlas in är bland annat verktygsanvändning, laddningsplats och batterihälsa. Detta gör att kunder kan använda On!Track för att förbättra verktygsparkens prestanda, produktivitet och veta var alla verktyg är, enligt Hilti. Dessutom ser Hilti till att användaren arbetar med batterier som presterar optimalt, enligt Hilti.

 

Nya verktyg från Milwaukee

De nya betongvibratorerna M18 FCVN12 och M18 FCVN24 är lämpade för konsolidering av betong och har en kompakt design. Modellerna kännetecknas av 1,2 m skaft (2,4 m tillgängligt) respektive 2,4 m skaft (1,2 m tillgängligt), 25 mm fyrkantshuvud med 12 500 VPM, variablel hastighet, med mera. Milwaukee lanserar även den ryggburna betongvibratorn MXF CVBP som enligt Milwaukee har kraften att vibrera upp till 63 mm tjock betong och 40 m³ per laddning. Powerstate-motorn levererar kraft för att vibrera betong vid över 11 000 VPM för betongkonsolidering, enligt Milwaukee. RedLink Plus-tekniken ger överbelastningsskydd för att skydda betongvibratorn i tuffa förhållanden. Modellen hanterar upp till 6,4 m långa skaft.

Milwaukee lanserar även MXF DH2528H är en batteridriven 28 mm Hex bilningshammare med slagkraft på 64 J, vibrationer på 5,17 m/s² och 1300 slag/min. Den bryter upp till 2 ton betong eller en 12 m ränna (20 cm djup och 30 cm bred) per laddning, enligt Milwaukee.

I övrigt släpper Milwaukee en ny teleskopisk belysningsmast, MXF TL, utrustad med terränghjul. Modellen kan höjas upp till 3,1 m och kan sänkas ned till 1,2 m. När den väl är på plats kan fyra stödben fällas ut. De fyra flerriktade LED-lamporna ger upp till 27 000 lumen TrueView högintensiv belysning vid nätanslutning, enligt Milwaukee. Den uppställda belysningsmasten står emot en vindhastighet på upp till 15,3 m/s (55 km/h) och är skyddad mot vatten, vind och damm, enligt Milwaukee.

En annan Milwaukee-nyhet är deras nya SDS-Plus kombihammare. Dessa kombihammare finns i olika versioner, med eller utan Fixtec och One-Key. Modellen har en Powerstate-motor, RedLithium-batteri och RedLink Plus-elektronik. Utöver kombihammarna så lanseras även ett förbättrat dammutsug med ett AutoPulse-filterrengöringssystem. Det nya dammutsuget bibehåller borrhastigheten och drifttiden för kombihammaren samtidigt som exponeringen för damm hålls under skyddsnivån 25 ug/m³, enligt Milwaukee.

En annan nyhet från Milwaukee är MX Fuel COS350, en 350 mm batteridriven kapmaskin som enligt Milwaukee startar på tre sekunder, har en hastighet på 5370 varv/min och ett kapdjup på 125 mm.

 

Tyrolit utökar sitt handhållna sortiment

De universella vinkelsliparna AGE125 och AGE230 är kompakta och kännetecknas av högeffektiva motorer, mjukstart samt ett återstarts- och överbelastningsskydd. Anti-kickback-funktionen stänger av motorn om skivan fastnar. De har även optimerad kylning och specialutvecklad dammtätning, och finns i diametrarna 125 mm och 230 mm.

Den handhållna slipmaskinen HGE125 är lämpad för att förbereda ytor, jämna ut ojämnheter och ta bort olika typer av beläggningar. Den har en hastighetskontroll, integrerad dammsugaranslutning och uppfällbar skyddskåpa för att användaren ska kunna slipa ända intill vägg. För optimala resultat rekommenderar Tyrolit de matchande Premium-slipkopparna.

Spårfräsen HCE150 kommer med ett steglöst justerbart skärdjup på upp till 45 mm och är lämpad för att skära spår och kanaler i betong, kalksten eller murverk. Det trebladiga distanskitet möjliggör en snabbare utbrytning genom mittslitsen, enligt Tyrolit. Modellen har en stängd och hopfällbar huv, samt hyvelhandtag som enligt Tyrolit möjliggör exakt skärstyrning och bekväm hantering. Tyrolit erbjuder även matchande diamantklingor.

Den 900 W starka DHE32-borrhammaren har funktion för borrning, hammarborrning, mejsling och mejseljustering. Modellen har enligt Tyrolit ett snabbt verktygsväxlingssystem, verktygslös borttagning av borrchuck och steglös brytare med låsfunktion. Den har också ett icke-roterande handtag.

Anpassat till aktuella marknadskrav ger det nya torrkapsortimentet en ökad prestanda med upp till +30 procent, hög användarvänlighet och ny design, enligt Tyrolit. Efter lanseringen av Premium-sortimentet har nu även Standard- och Basic-sortimentet uppgraderats. Alla skivor i torrkapsortimentet är OSA-certifierade och i linje med EN13236. Några fördelar är enligt Tyrolit upp till 30 procent högre prestanda tack vare nya stamblad, segmentformer och diamantplacering, samt ett sortiment med lösningar för olika typer av byggmaterial.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×