Grattis till två svenska superföretag i vår bransch

Publicerad 21/12, 2020 kl. 11:43

Håltagaren BMJ i Edsvalla och leverantören Drome i Dalstorp har utsetts till gasellföretag och superföretag respektive superföretag i Dagens Industris, Bisnodes och Veckans Affärers olika mätningar.

De både bolagen har uppvisat starka siffror i sin utveckling under de senaset åren.

Varje år rankas ett stort antal företag i Sverige efter sin omsättnings- och resultatutveckling. Glädjande har två företag inom håltagningssektorn utvalts till superföretag under 2020. Ett superföretag eller gasellföretag blir ett bolag som har haft bättre tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering än andra jämförbara företag. Rankingen utgår  från bokslutsinformation från alla svenska aktiebolag. De två företag i vår bransch som utsetts till gasell respektive superföretag är rivnings- och håltagningsföretaget BMJ Håltagning och Entreprenad AB i Edsvalla i Värmland och leverantören av maskiner, utrustningar och verktyg för bygg, rivning och håltagning Drome AB i Dalstorp i Västergötland. 

 

Gasell- och superföretaget BMJ i Edsvalla

Bygg- och entreprenadföretaget BMJ Betonghåltagning & Entreprenad i Edsvalla är gasellvinnare i Värmland och med det sagt länets snabbast växande företag enligt tidningen Dagens Industris gasellkriterier. Bolaget har de senaste tre åren ökat omsättningen med 2 471 procent till 63,9 miljoner kronor, och har 39 anställda.

Efter att ha varit kolleger på ett annat företag valde Patrik “Biffen” Arn Svensson, Magnus Nyman och Jesper Johansson att starta eget 2015. Trion bakom bolaget, Biffen, Magnus och Jesper, har också gett bolaget dess namn BMJ. Ett tvåårigt uppdrag på pappersbruket BillerudKorsnäs på värmländska Gruvön har bidragit till bolagets snabba tillväxt. På Gruvöns pappersbruk finns bland annat världens modernaste kartongmaskin, KM7, byggdes mellan 2017-2019, “Tack vare det jobbet kunde vi bygga upp företaget ordentligt under tiden”, säger Patrik ”Biffen” Arn Svensson.

Bolaget utsågs också av kreditvärdighetsföretaget Bisnode som i samarbete med tidningen Veckans Affärer utser landets Superföretag.

 

Superföretaget Drome

Med på den listan över Bisnodes svenska superföretag fanns också Dalstorpsföretaget Drome AB som under de senaste fem åren profilerat sig mycket starkt på marknaden både genom egna diamantverktyg och en snabbt växande agenturproduktsarsenal för arbeten inom bygg- och anläggning, håltagning och rivning. Drome har gått från en omsättning på dryga 7 miljoner kronor 2015 till 31,6 miljoner kronor under 2019. För 2020 räknar man med ytterligare ett ordentligt kliv uppåt till dryga 40 miljoner.

Kriterierna för ett Dagens Industris gasellföretag är att omsättning ska överstiga 10 Mkr. Man ska ha minst tio anställda. Man ska minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret. Man ska ha ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren. Man ska ha ett samlat rörelseresultat för de fyra räkenskapsåren som är positivt och i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner. Dessutom måste finanserna vara sunda.

Bisnodes och Veckans Affärers kriterier för Superföretag är att bolagen måste det uppfylla ett antal högt ställda kriterier. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Kriterierna måste uppfyllas minst fyra år i rad för att komma med på den exklusiva listan. Under 2020 kvalade 709 svenska företag in på listan.

Gasellistan har funnits sedan år 2000 och Superföretagslistan sedan 2004.

Tidningen Professionell Demolering vill passa på att gratulera BMJ och Drome till utmärkelserna. Bra jobbat!

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×