God utveckling för Rondellen Maskin inom försäljning och uthyrning [...]

Publicerad 6/10, 2020 kl. 11:03

God utveckling för Rondellen Maskin inom försäljning och uthyrning av rivningsverktyg från Pladdet

Rondellen Maskin som grundades 2011 har inte påverkas så mycket av den svagare konjunkturen eller Corona-läget. I synnerhet har man lyckats mycket bra med sina serier av verktyg för rivning, sortering och återvinning från Pladdet.

Rondellen Maskin i Kinna är en aktör som haft en stark och intressant utveckling sedan bolaget grundades 2011 av Samuel Lundberg och sju andra i Kinna. Idag äger Samuel bolaget själv. Under de nio år som gått har man gått från en anläggning till totalt fem stycken med huvudkontoret i Kinna. Depåer finns idag i Landvetter, Partille, Nyköping och Varberg samt Kinna förstås. Depån i Varberg öppnas under hösten 2020. Affärsidén har sedan starten varit maskinuthyrning och tillbehörsförsäljning med extra fokus på rivnings- och anläggningssidan.

 

Egna skopmärket EMA ett av landets största

Rondellen har ett eget varumärke på skopor som heter EMA som haft en mycket fin utveckling och är idag ett av de större skopmärkena i Sverige. Bolagets omsättning har växt från 50 miljoner till dagens 150 miljoner kronor och man har gått från fyra anställda i början till dagens 50 anställda.

“Med våra fem anläggningar idag når vi ut till ett stort antal kunder med våra produkter och tjänster inom maskinuthyrning och försäljning. Vårt mål är att alltid ge allt och lite till för att lösa våra kunders maskin och verktygsbehov”, berättar Samuel Lundberg.

Idag representerar maskinuthyrningen ungefär hälften av omsättningen i företagsgruppen. Målet är att fortsätta expandera verksamheten. “Vi vill definitivt växa och det finns gott underlag för det. Behovet att hyra maskiner växer tydligt hela tiden och just nu i synnerhet i Göteborg med omnejd. Uthyrning av rivningstillbehör samt försäljning av verktyg växer i hela landet och vi ser även en stor ökning på exportsidan”, berättar Samuel.

På frågan om man tänker öppna fler depåer svarar Samuel att det kan säkert bli fler depåer men vill inte precisera exakt när och var.

Vad gäller varumärken så säljer man och hyr ut Pladdets rivnings- och återvinningssortiment samt sitt skopmärke EMA. Utöver detta säljer man även en rad andra varumärken. Man har sålt Pladdet sedan 2012.

 

Verktyg för rivning, hantering och återvinning från Pladdet

Pladdet är som bekant ett holländskt varumärke som grundades 1943 strax innan andra världskriget slutade. Man tillverkar ett brett och högkvalitativt verktygssortiment inom rivning, återvinning, skrot och hantering. Produktserierna för rivning omfattar hydraulhammare i 18 olika storlekar från 78 kg till 6 ton för bärare i viktklasser från 0,7 till 85 ton, 12 olika fasta modeller av pulveriserare i vikter från 250 kg till 4600 kg för bärare från 2 till 48 ton, 14 modeller av roterande pulveriserare för bärare mellan 4 till 30 ton, fyra modeller av roterande rivningssaxar samt 28 olika modeller av rivnings- och sorteringsskopor i vikter från 70 kg till 2750 kg för bärare från 0,7 till 50 ton. Sedan finns ytterligare verktyg som skrotsaxar, jordborr, grävsug, hydraulpaddor med mera. Rondellens sortiment av redskap och verktyg för grävmaskinen är enormt, kort sagt.

Just vad gäller varumärket Pladdet så framhåller Samuel att varumärket är väl beprövat då det tillverkats länge och man lämnar två års garanti på produkterna. “Pladdets produkter innehåller få rörliga delar, är lätt att serva med god åtkomlighet vilket borgar för en låg servicekostnad”, framhåller han.

Han berättar också att man avser att utöka sin satsning på just rivnings- och återvinningsverktyg då man ser en tydlig ökning av entreprenörer som arbetar just med rivning och återvinning.

 

Rondellen fortsätter öka trots en något lugnare marknad och Corona

Vad gäller de rådande konjunkturerna så upplever Samuel att man klarat sig rätt bra. Man har till och med ökat lite. “Vi har gått bra och jag upplever att konjunkturen hållit i sig för oss. Vi är dessutom fortsatt uppstickare i branschen och ganska pigga i vårt arbetssätt. Vi är sugna på att göra det bästa för våra befintliga kunder och hela tiden hitta nya”, säger Samuel.

Under 2019 sålde man över 200 verktyg från Pladdet i Sverige och man tror på en stadig fortsatt ökning. Även skopförsäljningen ökar stadigt. “Öppnandet av nya depåer och duktig personal har en stor inverkan på vår ökning. Vi kände dock under perioden mars till maj en liten uppbromsning i försäljning men uthyrningen rullade på oförändrat. Men sedan i juni snurrar allt på som vanligt igen”, avslutar Samuel. 

www.rondellen.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×