Framtidens golvstripper

Publicerad 27/12, 2023 kl. 18:52

Nu har den första åkbara golvstrippern ”The Independence” från WOLFF landat i Sverige. Det handlar om den revolutionerande åkbara batteridrivna golvstripper som levererades via Prevex till Riv och Sanering i Väst.

Under våren lanserade WOLFF en helt ny typ av golvstripper. Den är batteridriven och drivs av elmotorer, med imponerande batterikapacitet och snabbladdning som ingen annan på marknaden. Maskinen har plats för två Litium-jon batterier som levererar konstant prestanda under upp till 12 timmar, enligt tillverkaren. Full laddning, via den integrerade laddaren, för två batterier på 6 timmar och mellan laddning möjlig utan problem. (ingen minneseffekt.) Två laddare är inbyggda direkt i maskinen.

INDEPENDENCE är byggd för borttagning av alla golvbeläggningar – från den mjukaste matta till den hårdaste klinker.

Användaren väljer den position som ger bäst överblick av sitt arbete, antingen sittandes på maskinen eller fjärrstyrning från ett avstånd upp till 75m via fjärrkontrollen. Att så fritt kunna välja avstånd ger användaren en frihet som gör att man enkelt kan förflytta sig runt maskinen för att överblicka arbetet med precision och kontroll. Högst möjliga precision ges av en drivlina med elmotorer, istället för hydraulisk drift som ofta ses på marknaden idag, vilket gör den överlägsen i alla lägen.

FLEX Scandinavia är den svenska distributören av WOLFF som också har garantiansvaret i landet. Sverigelanseringen av INDEPENDENCE föranleddes av maskin- och reperationsutbildning av det Tyska WOLFF-teamet vid företagets huvudkontor i Karlstad, där man också testkörde i limmad matta, limmad parkett och klinker på betonggolv.

”Imponerande avverkning i samtliga material under hög precision blev utfallet och det är extra stimulerande att få möjligheten att leverera en maskin som presterar så bra men också förbättrar arbetsmiljön för rivning- sanerings branschen. En bransch med extra tuffa förhållanden som ställer höga krav på både maskin och personal.

Nu har det äntligen kommit en batteridriven Ride-On stripper som möter framtidens krav”, säger Petri Kampman, driftsledare Flex Service Center.

FLEX Scandinavia har en professionell serviceverkstad i Karlstad som reparerar och hjälper sina kunder med högsta kundfokus. ”Vi kontrollerar alltid maskiner som går ut och ser till att de är uppdaterade med senaste mjukvaran. Det är en viktig kvalitetsstandard som vi vill ge alla våra kunder. Ibland kommer även önskemål om anpassningar som vi försöker lösa åt kunden”, säger Petri Kampman.

Prevex och Riv och Sanering i Väst tillsammans med Flex Scandinavia visar vägen med den positiva satsningen. När marknaden sackar in bygger man om, inte nytt. Det som ökar inom byggsektorn är renovering och reparationer.

Vi frågade Mattias Alfredsson, VD Riv och Sanering i Väst, om vilka möjligheter som den nya maskinen kan ge dem.

”Med ”The Independence” hoppas vi kunna bli ännu bättre på golvrivningar, vi är redan långt framme och hoppas kunna ta ett steg till”, säger Mattias.

”Första jobbet är inte helt klart ännu, men vi hoppas få besked under veckan som kommer.”

Vi ställde givetvis den klassiska frågan: hur det kändes att köra maskinen?

”Testkörningen var väldigt rolig, en lättmanövrerad maskin som känns oerhört robust.”

När vi frågar hur mycket tid som kommer att sparas med den nya maskinen svarar Mattias att det får man se framöver. Tid är inte allt.

”Främsta skälet till köpet var ur arbetsmiljöperspektiv, där vi såg en möjlighet att reducera både damm, oljud och vibrationer.”

”Utvecklingen mot en bättre och säker arbetsmiljö är något även vi på Flex Scandinavia följer och strävar mot. Det finns alltid utrymme för en positiv förändring och det märks på mottagandet av produkter med det fokuset. Våra kunder har höga krav och den här produkten kommer tilltala många. Vi är stolta över vårt samarbete med Prevex och Riv och Sanering i Väst som har den första maskinen av sitt slag i Sverige”, avslutar Petri Kampman.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×