EvoQuip lanserar uppdaterad Bison 120

Publicerad 29/3 kl. 14:56

Det uppdaterade krossverket Bison 120 erbjuder förbättringar utformade för enklare användning, underhåll och transport. Krossverket har en Deutz 2.2 L3 Engine Stage V-motor, större drivmotor för krossenheten och en justerbar bältesspännare.

Den nya modellen är utrustad med paneler som erbjuder åtkomst till motorrummet från alla tre sidor. Den uppdaterade modellen har en så kallad Programmable Logic Controller med kontrollpanel som standard. Den har även en fjärrkontroll så att användaren kan justera käftens så kallade Close Side Setting och starta eller stoppa direkt från hytten. Bison 120 har varit en kärnprodukt för EvoQuips portfolio sedan den lanserades 2016. “Bison 120 har visat sig vara en mycket populär EvoQuip-maskin bland kunder över hela världen på grund av sin enkla transport, enkla användning och för att den är idealisk för enoperatörsanvändning, samt ger möjlighet till att snabbt omvandla avfall till vinst”, säger Gaby Stewart, product manager EvoQuip.

Den uppdaterade Bison 120 har testats på olika platser under de senaste sex månaderna, exempelvis på Watertop Farm i Ballycastle i Nordirland, Storbritannien, där käften rev en gammal lada som ursprungligen byggdes på 1960-talet. Ägaren Patsy McBride bestämde sig för att riva ladan efter att ha upptäckt att han kunde återvinna materialet. Enligt EvoQuip var han mycket nöjd med att spara kostnader genom att bearbeta och använda det rivna materialet och att göra sitt för miljön genom att återanvända material. ”På grund av Bisons prestanda har vi material som vi kan använda snarare än att slösa – ta värdelöst material för att fylla i några hål i vägen runt gården”, säger Patsy McBride. ”Det har varit ett idealiskt fyllnadsmaterial för underlag på våra körfält, för att skapa nya spår för får, för underhåll av marken kring grindarna och för fyllning runt vår nya byggnad. Det är en käft som heter duga; vi kan hålla den upptagen under hela året!”

Bison 120 har utformats specifikt för operatörer för vilka mångsidighet, manövrerbarhet och transportabilitet är av största vikt, enligt EvoQuip. Bison 120 är tillräckligt liten för att få plats i en container för transport, men tillräckligt stark för att klara tuffa applikationer, enligt EvoQuip. Bison 120 har en 680 mm x 400 mm käftkross. Käften drivs hydrauliskt, vilket gör det möjligt för kunden att reversera krossen för att rensa ett blockage, samt att kunna köra krossen baklänges permanent för klibbiga applikationer såsom asfalt. Möjligheten att justera käftens inställning och manövrera hela ekipaget från fjärrkontrollen möjliggör snabb och enkel installation för kunden, enligt EvoQuip. Bison 120 är lämplig för små och medelstora jobb.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×