Epiroc lanserade siktskopor på Bauma 2019

Publicerad 4/9, 2019 kl. 14:28

Epiroc har utökat sitt redan omfattande utbud med hydrauliska redskapstillbehör med ett brett sortiment av siktskopor.

“Kraven på våra kunder ökar ständigt och vi har nu nöjet att utöka vårt sortiment med en produkt som vi vet kommer att hjälpa dem att spara tid och pengar. Möjligheten att sortera material direkt på arbetsplatsen höjer verkligen effektiviteten och de nya siktskoporna från Epiroc är både tillförlitliga och snabba”, förklarar Gordon Hambach, Global Marketing Manager på Epiroc Hydraulic Attachment Tools.

Epirocs siktskopor BS 1600 och BS 2200, med arbetsvikter på 1 710 kg (BS 1600) och 2 450 kg (BS 2200), kombinerar det bästa av modern design och robust konstruktion för att ge kunderna inom återvinnings- och bergbrytningsbranschen en ännu mer komplett lösning.

Hydraulisk kraft överförs till korgen via en drivrem som inte behöver spännas. Denna tillförlitliga lösning ger optimalt vridmoment och minskar tiden för underhåll.

“Den stora diametern på huvudrullagret ger oss möjlighet att montera en mycket längre korg jämfört med andra siktar på marknaden”, säger Gordon Hambach och fortsätter: “det stora siktningsområdet ger påtagligt ökad prestanda och säkerställer hög kvalitet.”

Dessutom har korgen snarare en polygonkonstruktion med 12 sidor än en rundad yta. Denna form gör att materialet kan skakas på ett mycket effektivt sätt för att påskynda siktningsprocessen. Materialet passerar sedan genom sexkantiga öppningar i nätkonstruktionen, varvid stenar, krossad betong och återvunnet material blir till ballastmaterial. På själva arbetsplatsen. Beroende på behov och krav kan kunderna välja bland korgar med sex olika öppningsstorlekar: 20, 30, 40, 50, 60, 70 och 80 mm.

Den nya skopsikten från Epiroc finns i två storlekar för bärare mellan 18 till 38 ton. Konstruktionen av höghållfast stål garanterar lång livslängd i krävande arbetsmiljöer.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×