Entrack lanserar redskapsserie

Publicerad 22/5, 2019 kl. 11:41

Rätt utförande på skopor och andra redskap betyder mycket för både produktivitet och resultat.

Därför introducerar Entrack AB nu ett nytt redskapssortiment för minigrävare och grävlastare upp till 13 ton. Det benämns ”MITO – Less is More” och presenteras på årets MaskinExpo, den 23–25 maj.

“Vi har under en längre tid jobbat med att ta fram ett genomtänkt redskapsprogram med hög kvalitet i alla delar”, säger Fredrik Andersson, som är ansvarig för projektet. Utgångspunkten har varit att ta fram redskap som gör bäst nytta på maskinen. Kundnyttan har därför varit viktigare än att göra redskapen billiga att tillverka.

“Det finns inga inbyggda materialflödeshinder i våra skopor. Med stor och jämn radie innebär det att skoporna blir otroligt lättfyllda. Det i sin tur snabbar upp arbetet och är bra för såväl ekonomin som miljön. Vi har låtit det som är viktigt för större maskiner, även vara viktigt för de mindre maskinerna”, fortsätter Fredrik Andersson.

Konceptet bygger även på att det bockade taket tillverkas i material med högre hållfasthet än vad som är vanligt förekommande i detta segment.

“Genom att använda höghållfasthetsstål även i skopans konstruktionsdelar, har vi kunnat reducera vikten på ett kontrollerat sätt. Varför bära på mer vikt än nödvändigt”?

Redskapsserien ”MITO – Less is More” kommer lagerhållas för omgående leverans och just nu tillverkas över 350 redskap. Lagret beräknas vara på plats i juni. Releasen kommer dock att ske redan på Maskin Expo, där de olika redskapen till en 3,5 tons maskin kommer visas upp.

“Vi har på olika sätt ansträngt oss för att ta fram rätt redskap till rätt maskin. Med en korrekt volymberäkning, enligt den internationella ISO standarden, är storlekarna väl avvägda för respektive maskin. Designen stödjer även användandet av rototilt. Med ”MITO – Less is More” kan kunden känna sig trygg med att ha optimala produkter anpassade till sin maskin”, avslutar Fredrik Andersson, som sedan ett år tillbaka jobbar som produktchef på Entrack.

www.entrack.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×