EMS tar in Takeuchi TB325R till Sverige

Publicerad 16/9, 2021 kl. 14:53

Nu lanserar EMS den kompakta bandgrävaren TB325R i Sverige. Det är det senaste tillskottet i Takeuchis grävmaskiner i 300-serien.

Den nya modellen väger 2440 kg och har en kort bakre svängradie, vilket innebär att ett mindre överhäng från motvikten ger bättre manöverbarhet och högre produktivitet på trånga arbetsplatser, enligt EMS. Maximal räckvidd vid marknivå är 4350 mm, max grävdjup 2540 mm och max brytkraft på skopa 1268 kg. Maskinens kompakta storlek och låga vikt gör även att TB325R är enkel att transportera, enligt EMS.

TB325R har många uppgraderingar och komfortfunktioner som nu är standard på grävmaskinerna i den nya 300-serien. Här ingår bland annat en ny interiör med pilotkontroller, en 3,5 tums display och en centraliserad grupp med vippströmbrytare. Förarplatsen har blivit större jämfört med den föregående modellen (TB23R) och är mycket rymlig för att vara en grävare med kort bakdel.

Till standardutrustningen på TB325R ingår bland annat ett automatiskt bränsleluftningssystem, automatisk tomgångssänkning, dränering i golvet och en robust omslutande motvikt. Andra egenskaper på TB325R är ett paket med LED-belysning och upp till fyra extra hydraulkretsar för ökad användning av redskap och tillbehör.

”Takeuchi är väldigt starka på kompakta maskiner, inte minst i Stockholmsområdet, här ser man Takeuchi överallt”, säger Lennart Edling, vd EMSG Sverige.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×