Dynaset släpper ny pumpmodell

Publicerad 29/3 kl. 15:07

Dynasets HPW-serie högtrycksvattenpumpar får en ny pumpmodell vid namn HPW160. Den nya pumpmodellen är utformad för att användas för applikationer till dammbindning.

HPW-Dust är namnet på Dynasets produktfamilj för dammbindning i exempelvis rivnings- och gruvindustrin. Den nya pumpmodellen kan också användas som högtryckstvätt. “Det mest uppenbara som skiljer sig från andra HPW-modeller är effekten”, säger Vilgot Mäntynen, försäljningschef för Dynasets vattenpumpar Amas. “Denna pump producerar 160 bars tryck och ett flöde på 18 l/min. En av de största skillnaderna är den helt ny kolvmodellen. Den nya kolvmodellen för dessa pumpar har gjort dem extremt kompakta då konstruktionen har kunnat förenklats.”

HPW160 är den minsta i HPW-serien, med en höjd på 110 mm, bredd på 210 mm och längd på 100 mm. Den har en total effekt på 4,8 kilowatt. HPW160 är särskilt avsedd för applikationer inom dammbindning och kan exempelvis användas för dammkontroll vid rengöring av gator och vägar, och för dammbindning av små pulveriserare och borriggar. Den nya modellen finns som standard i tre olika versioner likt de andra pumpmodellerna: den första är en basmodell utan ytterligare ventiler, den andra har en vattenavlastningsventil som gör den möjlig att använda som högtryckstvätt och den tredje är VR-PA-modellen som har en speciell ventil som säkerställer att hydrauloljeflödet inte överstiger det inställda värdet.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×