Drygt två månader kvar till DEMCON

Publicerad 26/6 kl. 10:20

Snart är det återigen dags för den svenska demoleringsbranschen mötesplats att äga rum igen. Mässan DEMCON arrangeras den 19-20 september på Scandic Infracity i Bredden norr om Stockholm.

Det är i år 26 år sedan mässan arrangerades för första gången på Scandic Infracity. Förebilden för mässan 1998 var US Demolition Associations årsmöte som hölls på Hotellet Mirage mitt på strippen i Las Vegas. På den tiden var Scandic Infracity något unikt med sin vinterträdgård med högt i tak, ballroom och den intilliggande mässhallen. 

 

Två intensiva dagar i september

Idag, 10 DEMCON senare, med årets mässa inräknat, är det kanske inte lika unikt men upplägget håller fortfarande måttet. Infracity är fortsatt en anläggning som passar ett branschevent som DEMCON. Dock kanske hotellet skulle behöva lite uppfräschning från en klassiska Scandic-miljön som skapades på 1980-talet.

Det kommer att bli två intensiva dagar med många nya produkter, en hel del god samtal och nätverkande i montrarna. På DEMCON kommer branschen tillsammans igen med många uppskattade återseenden. Pandemin ställde till det en del och mässan fick flyttas fram flera gånger till den kunde hållas i november 2022, flyttad på grund av Bauma. Men i år är mässan tillbaka i september som vanligt. Årets startfält ser i stort sett ut ungefär som det brukar göra med många välkända namn bland utställarna. Konjunkturerna har kanske spelat in en aning men fram till dess att mässan rullar igång kommer med all säkerhet antalet utställare att plussas på en aning. 

 

Middag och utdelning av Svenska Demoleringspriset

På kvällen den 19 september hålls det traditionsenliga DEMCON-kalaset där drygt 250 personer ifrån branschen åtnjuter en god middag. I vanlig ordning kommer det Svenska Demoleringspriset att delas ut under middagen. Alla som jobbar i branschen har möjlighet att nominera sig för priset som numera delas ut i fyra kategorier. Mässan och middagen sponsras av fyra leverantörer och tillverkare enligt följande:

Diamantsponsor sedan många år tillbaka är Swedish Diamondtool Consulting. Rubysponsor är Pentruder. Platinumsponsor är Drome. De både guldsponsorerna är Tyrolit och Husqvarna. Supporters av mässan är branschföreningen Byggnadsberedning, IACDS och EDA. Officiella mässtidningar är Professionell Demolering, Svensk Rental och PDi Magazine. Arrangör av mässan är som vanligt bolaget SCOP AB.

www.demcon.se

 

Årets startfält fram till idag:

ABT Sweden AB

Andersen Contractor AB

Aquajet Systems AB

BIG-Gruppen AB

Brokk AB

DURI

Dustcontrol AB

DROME AB

EDA, European Demolition Association

EPOX Maskin AB

Fieldly AB

Hammerglass

Hilti

Husqvarna Construction Products

IACDS - International Association Concrete Drillers & Sawers

Jerneviken Levanto Midhage Group, JLM Group

Kendrill

Minimum Agent

Multibolaget

OilQuick AB

Pentruder AB

PDi Magazine

Professionell Demolering

Rekylsystem

Scanmaskin AB

Sila AB

SDC, Swedish Diamondtool Consulting AB

Steelwrist AB

Svensk Rental Tidning

Thovo AB

TDBS Gmbh

Tyrolit AB

Åkerströms

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×