Drome tar upp tyska kvalitetsmärket Starmix

Publicerad 5/10, 2020 kl. 17:34

Tillverkaren och leverantören Drome bygger ut sitt verktygs- och maskinsortiment i rasande fart. Lagom till att DEMCON Virtual Road Trip rullar ut börjar Drome marknadsföra tyska Starmix dammsugare.

Sverige är den tyska dammsugarmärket Starmix hittills relativt okänt. Men det tänker Drome att ändra på från och med nu. På kontinenten och i synnerhet Tyskland är Starmix välkänt bland en rad olika typer av användare, särskilt håltagare, rivare och betongslipare. 

 

99 år av erfarenhet

Starmix är ett varumärke som tillverkas av Electrostar GmbH som är beläget i Ebersbach and der Fils i sydvästra Tyskland. Bolaget grundades redan 1921 och tillverkar en rad olika typer av produkter men tyngdpunkten ligger på professionella dammsugare för industriändamål. Man sysselsätter över 180 anställda och har en årlig omsättning på över 40MEUR. 

Under 2020 har man som mål att producera 180000 dammsugare men p.g.a corona blir det förmodligen närmare runt 170000.

Vid anläggningen i närheten av Stuttgart utvecklas och tillverkas dammsugarna. Thomas Buschmann som är exportchef berättar att man har ett brett sortiment av dammsugare. 

Man har under åren skapat en rad olika patent för sina dammsugare, bland annat för sin unika filterrengöringsteknik som man är helt ensamma om. Filterrengöringstekniken är en elektromagnetisk puls som slår rent båda filtren med 300g tryck vid behov när luftflödet är för lågt. “Vår innovativa filterrengöringsteknik är världsunik och patenterad, denna funktion underlättar väldigt mycket för entreprenören. Dessutom sparar den maskinen”, tillägger Buschmann.

 

Kraftfullt sortiment av sugar för torrt och vått

Starmix sortiment är omfattande och det finns både torr- och våtdammsugare i olika kapaciteter. Till att börja med kommer Drome att fokusera på tre dammsugare som klarar både torrt och vått material. Dessa maskiner har en effekt på 1600W, en sugkapacitet på 270 m³/h samt ett vakuum på 28kPa.

H-klassad (HEPA 14-filter) finns med 35 liter behållare och M-klassad finns med 35 och 25 liter.

“Vi tror verkligen mycket på Starmix-sortimentet och det kommer att bli en succé. Det förvånar mig att dessa högkvalitativa maskiner inte sålts så mycket på den svenska marknaden tidigare. Både Sverige och Tyskland har mycket höga miljökrav för maskiner inom byggindustrin som hanterar damm. Starmix produkter kommer att passa perfekt för svenska håltagare, rivare, slipare och andra entreprenörer. De tysktillverkade Starmix maskinerna är robusta, slagtåliga och försedda med bra hjul. Vi kommer att presentera produkterna i våra nyhetsfilmer på DEMCON Virtual Road Trip och så finns naturligtvis information på vår hemsida. På våra anläggningar i Dalstorp och Sollentuna finns naturligtvis produkter att titta på och testa. Vi kommer gärna ut till den kund som önskar också”, berättar Roger Jonasson, VD för Drome AB. Sedan tidigare säljer Drome svenska Silas sortiment av luftrenare med tillbehör och italienska Delfins stofthanterarsortiment.

www.drome.se 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×