Drome lanserar stoftavskiljare för proffs

Publicerad 29/3 kl. 15:06

Drome AB i Dalstorp lanserar nu två stoftavskiljare för proffsanvändning i invändig håltagning, rivning, betonggolvslipning, bygg och hantverk.

Modellbeteckningarna är G18 med en 1700W motor och G22S med dubbla 1700W motorer. Egentligen finns fem olika modeller i G-serien. Övriga är G12, G22 och G32. “Att G18 och G22S är på 1700W särskiljer dem en del från övriga på marknaden förekommande fabrikat som oftast ligger 1200W”, berättar Anton. Anton framhåller den höga effekten, luftföldet och det effektiva vacuum som stoftavskiljarna skapar.  

“Det här är två gedigna stofthanterare för de riktigt tuffa jobben som klarar stora påfrestningar”, fortsätter Anton. Båda modellerna är utrustade med 2-stegs förfiltreringssystem, som rengör stofthanterarna med inbyggd luftpulsrengöring, samt HEPA-filter (H13) som uppfyller asbestkraven. Det sitter en stoppskiva vid suginloppet för snabb rengöring av filtren. Båda maskinerna har en väldigt robust konstruktion med förstärkta framhjul, gjutet suginlopp och timräknare. G18 har ett luftflöde på 300 m3/h och G22S ett luftflöde på hela 528 m2/h.

“Vi tror att det båda stofthanterarna som utvecklats av oss själva kommer att bli ett riktigt lyft för entreprenörerna. Det håller hög kvalitet, har alla egenskaper för en säker och effektiv stofthantering i riktigt dammiga miljöer och är dessutom verkligen prisvärda. Vi har nu haft dem ute hos ett flertal håltagare på testning och allt har fungerat prickfritt”, berättar Roger Jonasson på Drome.

Båda stofthanterarna följer Arbetsmiljöverkets rekommendationer för hantering av kvarts- och stendamm där H13-filtren bör användas enligt AFS 2015:2.

Vid köp ingår 5m antistatisk slang, tubepack 22m, handrör samt torrmunstycke.

“Dromes nya stofthanterare är prisvärda och ger mycket stofthanterare för pengarna.”

www.drome.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×