Doppstadt visar framtidens kross på unik Europaturné

Publicerad 19/9, 2018 kl. 11:28

Doppstadts nya flaggskepp, krossen Inventhor type 9 är en helt ny generation grovkrossar med en kapacitet som sätter en ny standard i branschen. Detta har föranlett en unik roadshow runt Europa, där man besökt England, Frankrike, Tyskland, Italien och Holland.

Den 16 och 17 augusti var det Skandinaviens tur och OP system stod som värd då Doppstadt och Inventhor kom till Norrecco A/S återvinningsanläggning i Köpenhamn.

Intresset var stort när tillresta kunder och OP-personal från Danmark, Sverige, Norge, och Finland samlades i Doppstadts mobila konferensanläggning. Här inleddes med lite teoretisk genomgång av Inventhor Type 9. Som namnet antyder, är maskinen en riktig innovation där allt från drivsystem till design, samt ett flexibelt valsbytessystem har utformats med siktet inställt på framtidens behov. Maskinen har en ny patenterad drivning av valsen, med bland annat variabel hastighet, reversering och ”self-cleaning mode” under gång.

Teori följdes av en omfattande demokörning där Inventhor tog sig an utmaningar i olika material. Först krossning av olika slags plaströr, (bland annat för kabeldragning av fiber m m). Här kunde man direkt se hur rotorhastigheten automatiskt justeras efter materialet och matningen, vilket gör att motorn alltid arbetar på optimalt varvtal. Denna variabla hastighet ger även en bättre, jämnare slutprodukt.

Därefter kördes järnvägsslipers och besökaren fick se exempel på hur Inventhor autostoppar och reverserar vid material-overload. Dessutom startar och stoppar den med full last utan problem. 

Trädgårdsavfall/grot var såklart heller ingen match. De släta och branta sidorna i inmatningsfickan och det uppfällbara matarbordet bidrar till en hög inmatningskapacitet och maximal genomströmning. Efter en lunchpaus med goda danska smørrebrød, kunde alla ta en närmare titt på och i maskinen. Doppstadts kunniga personal visade motorrummets nya lätta plexiglasluckor som öppnas uppåt, samt den utfällbara sidan som ger god tillgänglighet till kam och vals för rengöring, service och verktygsbyte. Här kunde man också se varför maskinen har en så låg bullernivå. Ljudisolerande material på flera strategiska ställen.

Nästa körning blev blandade rivningssopor, samt ett slags kassetter med långa plast- och pappersband, allt för att utmana maskinen lite extra. Här fick man prov på valsens reversering med ”Self cleaning mode” under drift för att undvika ”wrap-around” som ofta uppstår med denna typ av material. Avslutningsvis krossades returvirke med matning av två stycken materialhanterare, för att visa maskinens styrka och höga kapacitet (med låg bränsleförbrukning) Doppstadts Inventhor type 9 är produkten av mer än 5 års utveckling och testning. En kombination av intelligens, kraft, samt Doppstadts 50 åriga branscherfarenhet.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×