Vinnarna av Demoleringspriset.

Det Svenska Demoleringsprisets vinnare 2016

Publicerad 4/10, 2016 kl. 13:32

På kvällen torsdagen den 29 september hölls DEMCON-kalaset i direkt anslutning till mässan DEMCON 2016 på Infracity. Nära 300 middagsgäster hade samlats i Scandic Infracitys ballroom.
Som är brukligt på DEMCON-kalaset delades även årets Svenska Demoleringspris ut. Priset delades ut i totalt 10 kategorier samt ytterligare fem hederspriser.

  • Vinnare av Hederspris Alfred Landl, Tyrolit.

Vinnare av det Svenska Demoleringspriset 2016

 

Årets Rivningsentreprenör

Trellegräv AB

Ett utomordentligt välskött bolag som av en faders starka hand och en syskonstrio, sedan nära tre decennier tillbaka, drivits upp till en av branschens idag starkaste aktörer. Priset Årets Rivningsentreprenör 2016 tilldelas Trellegräv AB.

 

Årets Håltagningsentreprenör

Falkenbergs Håltagning AB

För att under ganska kort tid lyckats med att åta sig omfattande projekt utförda med hög professionalism och placera sig som en av landets ledande aktörer inom håltagning tilldelas priset för Årets Håltagningsentreprenör Falkenbergs Håltagning AB.

 

Årets Saneringsentreprenör

Industri- & Skadesanering AB

Med ett dokumenterat stort kunnande och erfarenhet och för att under många år legat i framkant när det gäller utveckling och nytänkande inom verksamhetsområdet industri- och skadesanering tilldelas priset för Årets Saneringsentreprenör till Industri- & Skadesanering AB.

 

Årets Rivningsprojekt

VOID AB

För att minutiöst, med stor säkerhet och professionalism genomfört en av årets största industririvningar tilldelas priset för Årets Rivningsprojekt företaget VOID AB. 

 

Årets Håltagningsprojekt

VOID AB

Hur tar man bort ett ugnsfundament utan att orsaka mikrosprickor? Jo genom komplicerade alternativa metoder utfördes en demontering. Genom sågning, borrning och framförallt vajersågning utfördes detta stora projekt på rekordtid. Projektet beräknas i första vändan av Void att ta 11 dagar. Av beställaren fick man sex. Void genomförde på fem dagar! Priset Årets Håltagningsprojekt tilldelas VOID AB.

 

Årets Saneringsprojekt

Rivningsentreprenad Group

I en mycket komplex arbetsplats på centralsjukhuset i Kristianstad utfördes in- och utvändig PCB-sanering, asbestsanering allt i omedelbar närhet av bland annat infektionskliniken. Genom god planering, bra utrustning utbildad personal genomfördes arbetet utan komplikationer och till beställarens stora belåtenhet. Priset för Årets Saneringsprojekt tilldelas Rivningsentreprenad Group AB.

 

Säkerhets- & Arbetsmiljöpriset

Hilti Svenska AB

För sin målmedvetna strävan att alltid verka för sin personal och sina kunders bästa tilldelas Årets Säkerhets- & Arbetsmiljöpris företaget Hilti Svenska AB.

 

Recycling- & Miljöpriset

Destroy Rebuilding Company AB

För sin smarta lösning för att radikalt minska förbrukning och utsläpp på arbetsplatsen med minst 60 ton tilldelas Årets Recycling- & Miljöpris 2016 företaget Destroy Rebuilding Company AB.

 

Årets Tillverkare

Brokk AB

Med en mycket imponerande produktlanseringstakt inom ett tufft teknikfält toppat med avancerade tekniska lösningar och innovationer samt bland annat en produktion i LEAN-tänkande går priset för Årets Tillverkare 2016 till Brokk AB.

 

Stora Innovationspriset för tillverkare och leverantörer

HTC Sweden AB

För att som bolag ursprungligen skapat och utvecklat en helt ny internationell metod och standard för behandling av betonggolv. Och för att under de senaste tre åren vänt upp och ner på alla begrepp och implementerat en ny tekniskt och smart plattform i sin nya produktserie Duratiq tilldelas företaget HTC Sweden AB årets Stora Innovationspris för tillverkare.

 

 

Det Svenska Demoleringsprisets Honorary Awards

 

Arne Holgersson

Han har under sitt verksamma arbetsliv personifierat svensk betonghåltagning. Han var del i det kitt som höll samman både leverantörer och entreprenörer. Uppskattad för sitt stora branschkunnande, härliga framtoning och med sin klingande småländska. En sann vän. Årets Hederspris tilldelas…ARNE, allas vår Arne Holgersson.

 

Curt Sundqvist

En legend utan dess like, kraftfull i ord och handling. Med tydlighet, bestämdhet och kraft utvecklade han ett tillverkande bolag som idag är en världsledare. Årets Hederspris tilldelas Curt Sundqvist.

 

Mikael Södergren

För oss i branschen är en presentation överflödig. Han har under 40 år lett utvecklingsarbetet och lyft anseendet och skapat seriositet för en hel bransch. Han har skapat utbildning. Han var med och startade Riv- och Saneringsentreprenörerna, arbetat ideellt i såväl Sveriges Byggindustrier som i BCA, Byggbranschens Centrala Arbetsmiljöutskott, utbildat Bygghälsan, Previa m fl i saneringshantering. Han har ett CV som är armslångt. Man kan hålla på hur länge som helst…. Årets Hederspris tilldelas Mikael Södergren ISKAD.

 

Claes-Göran Bergstrand

Han har byggt upp och utvecklat ett genuint familjeföretag till en starkt växande global aktör. Årets Hederspris tilldelas Claes-Göran Bergstrand.

 

Ulf Dolfei

Han kom tidigt och som ung in i demoleringsbranschen. Likt en Rookie har han med åren byggt upp ett genuint kunnande och erfarenhet. Smart och målmedvetet har han och hans bolag försett den svenska demoleringsbranschen med förstklassiga produkter och service för rivning och återvinning. Årets Hederspris tilldelas Ulf Dolfei.

 

Alfred Landl

En stor ledare som med mer än 35 år inom den internationella diamantverktygs- och håltagarbranschen har satt ett tydligt avtryck även på den svenska marknaden. Med sin positiva utstrålning och varma personlighet har han ingjutit optimism och framåtanda hos anställda, branchkollegor och kunder. Årets Hederspris går till österrikaren Alfred Landl.

 

 

 

 

 

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×