Den revolutionerande Aqua Cutter 750V

Publicerad 28/3 kl. 11:14

För något år sedan lanserade Aquajet System sin nya robot Aqua Cutter 750V med det patenterade Infinity-oscillation-systemet som flyttar vattenstrålen i ett oändligt mönster som i en åtta.

Enligt Aquajet själva avverkar den nya roboten betydligt mera material än andra vattenbilningsrobotar. Något som PD också erfarit från Aquajets kunder både i Sverige och utomlands. Exempelvis bekräftar Mattias Johansson på Vattenjetten att Aqua Cutter 750V erbjuder en 30-procentig avverkningsökning. ”Roboten tar bort mer betong i en enda passage samtidigt som skuggning minskar, eliminerar risken för rörhål och ger en idealisk bindningsyta”, säger Mattias.

750V har också nästa generations Evolution 3.0 Control System som inkluderar nya funktioner, inklusive möjligheten att automatiskt beräkna optimala inställningar för lansens rörelse för större precision och effektivitet. Som alla Aqua Cutter-robotar, rengör och avkalkar 750V armeringsjärn utan att orsaka mikrosprickor. Den bibehåller också horisontell, vertikal och överliggande räckvidd, vilket gör den lämplig för en mängd olika betongborttagningsuppgifter, såsom renovering och bro- och vägreparation, kajer, parkeringsdäck med mera.

Aqua Cutter 750V delar flera likheter med Aquajets Ergo System. Infinity-krafthuvudet har fjäderspända rullar i Ergo-stil och snabbkoppling till rullbalken. Den använder också absoluta sensorer, vilket innebär att den justeras automatiskt med en knapptryckning. Med en större rullbredd och en ny triangulerad basram för förbättrad stabilitet bidrar infinity-krafthuvudet till precision samtidigt som det förbättrar Hydrodemolition-resultatet. Aqua Cutter 750V innehåller även en uppgraderad version av Evolution Control System. Det här styrsystemet släpptes 2004 och har fortfarande Aquajets patenterade Equal Distance System (EDS) samt möjligheten att skära former och ta bort betong på olika djup i samma pass. Den nya versionen ökar sin prestanda ännu mer med en oscillationsmeny som automatiskt beräknar optimala inställningar för föraren. Detta maximerar inte bara produktionen från maskinen, utan förhindrar också felberäkningar från manuella justeringar.

En annan nyckelfunktion är fjärrstart och stopp av dieselmotorn via radiofjärrkontroll, vilket gör det möjligt för operatören att stoppa eller starta roboten från ett säkert avstånd och eliminerar behovet av att maskinen ska gå hela dagen. Dessutom stängs maskinen av automatiskt om det inte finns någon aktivitet under en viss tid, vilket sparar batterikraft.

Motorkontrollen på 750V erbjuder ökad effekt tack vare det automatiska varvtalsstyrda gasreglaget som automatiskt anpassar varvtalet till belastningen. Detta förbättrar hållbarheten med lägre bränsleförbrukning och utsläpp.

Evolution 3.0 Control System använder en visuell statuslampa för att visa maskinens tillstånd med olika färger. Detta gör att föraren enkelt kan se när maskinen fungerar korrekt, när den behöver åtgärdas och när automatiska funktioner eller motorn har stannat.

750V erbjuder också en ny nivå av prestanda med Aquajets precisionsdrift. Denna teknik ger mera exakta hydrauliska rörelser, vilket eliminerar inkonsekvenserna som äventyrar resultatet. I automatiskt läge är robotens lans mycket kontrollerad och håller alltid vattenstrålen i det perfekta läget, vilket är nyckeln till att uppnå ett perfekt bilningsresultat.

Med ett helt nytt bandsystem är 750V smidig och mjuk att köra. Den mjuka rörelsen ökar livslängden genom att eliminera studsar och stötighet som kan äventyra komponenter och förbättrar noggrannheten i munstyckets avstånd till ytan, vilket ytterligare förbättrar precisionen. 750V är kompatibel med Aquajets serie av tillbehör, inklusive rotolansen, det cirkulära krafthuvudet och Aqua-Spine. Den är också kompatibel med Aquajets Ecosilence högtryckspump som levererar vattnet för att driva maskinen och ger ett kostnadseffektivt alternativ för transport och lagring. Den 20-fots specialbyggda, isolerade containern inkluderar pumpen, dieselmotorn och kontrollsystemet, med ett bekvämt förvaringsutrymme för roboten och tillbehör. Slutligen är Aquajets EcoClear ett helautomatiskt system som gör det möjligt för entreprenörer att rena vatten på plats och släppa ut det eller recirkulera det i roboten.

www.aquajet.se

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×