Demtech India med stöd från Sverige

Publicerad 27/12, 2023 kl. 16:40

Om Europa och flera andra länder i världen, inklusive Kina, kämpar med hög inflation och hot om lågkonjunktur, går Indien åt andra hållet med full fart. Ett bra exempel på landets ekonomiska förtroende och prestanda var den andra upplagan eller IDA-konferensen och mässan Demtech 2023 som hölls i slutet av september.

I Mumbai 2019 bildades Indian Demolition Association, IDA, och den första upplagan av den indiska mässan Demtech ägde rum med stöd från tidningarna PDi och PDa som är systertidningar till Professionell Demolering. På grund av Covid 19-pandemin skulle det dröja fyra år innan den andra upplagan av mässan kunde äga rum. Men den 28:e och 29:e september 2023 hölls IDA-kongressen och mässan Demtech på White Petals i Bengaluru i södra Indien. Över 500 delegater deltog i konferensen och 45 företag som ställde ut på mässan, däribland svenska Pentruder, Husqvarna, Epiroc och Volvo.

 

Stor framgång

”Den andra upplagan av Demtech blev verkligen lyckad. Vi hade representation från 10 olika länder och mässan hade 45 utställande företag. Vid den första upplagan av Demtech hade alla utställare mycket små montrar, men denna gång hade alla fullstora montrar och visade sina produkter. Utomhus hade vi ett demoområde. Detta bevisar att den indiska rivningsindustrin letar efter vägar att nätverka, ansluta och växa. Medan den första upplagan var en vägbrytare, cementerade den andra det faktum att den indiska rivnings-, återvinnings- och saneringsindustrin är redo för sådana arrangemang”, säger Mohan Ramanathan, IDA-grundare och tidigare ordförande i föreningen (en ny ordförande, Shriram Matte, var valdes vid mötet 2023).

Den första dagen av evenemanget började med ett invigningstal av Demtechs främsta gäst, K. Subramanian, (exekutiv vice ordförande i Afcons Infrastructure Ltd). Efter den traditionella tändningen av lampan för att inleda evenemanget hölls välkomsttal av Mohan Ramanathan, IDAs grundare och förste ordförande, och Jan Hermanson, chefredaktör, PDI och PDa, Sverige och USA. Efter introduktionerna och anförandena började konferensen.

 

Intressanta huvudföreläsningar och fallstudiepresentationer

Mohan Ramanathan och Kate Bester, Advanced Construction Technologies, Indien respektive Jet Demolition, Sydafrika, modererade en av huvudföreläsningarna. Ämnet var ”Ett perspektiv på tidigare, nuvarande och framtida status för rivning och återvinning i Indien och över hela världen”. En andra huvudföreläsning hölls av Anurag Sinha, EIL, som talade i ämnet ”C&D avfallshantering för företag, samhälle och miljö”. En sponsorpresentation genomfördes av Torsten Ahr, vice vd för Epiroc, som representerade Epiroc Mining India Ltd.

Dagen fortsatte med en case story-presentation från Jigar Cheda och Joe Birkman från Edifice Engineering respektive Jet Demolition. En annan huvudföreläsning handlade om ämnet ”Engineering challenges behind demolition of high rise structures”, som hölls av Dr. Anil Joseph, Geo Structures, Kochi, Indien. Dagen fortsatte med en paneldiskussion i ämnet ”Varför ska rivningsföretag minska koldioxidutsläppen?”. Moderator för paneldiskussionen var Kate Bester från Jet Demolition, med paneldeltagarna Amitabh Kishore, EIL, Torsten Ahr, Epiroc, Gerald Badegruber, Rubblemaster, Amol Sinha, Terex, Marcel Vening, Demarec, Deepak Raina, Metso och Mohan Ramanathan , IDA.

Dagen fortsatte med en presentation från IDA-kommitténs medlemmar, andra sponsorpresentationer, föreläsningar och fallstudier. Först ut var en sponsorpresentation från Edifice Engineering, och en huvudföreläsning från Arun Kumar, BIS, om de senaste uppdateringarna om BIS-koder inom rivning och återvinning. Kannan Paulthurai från PK Unique Projects Pvt. Ltd delade en intressant fallstudie som följdes av en sponsorpresentation av Ashish Markande från Hilti India Pvt. Ltd. Shriram Matte från Matte Associates beskrev en fallstudie med rubriken ”Utmaningar i brorivningsjobb”. En speciell presentation på temat ”Lasersvetsning av diamantverktyg”, hölls av Arthur Becker, Dr Fritsch, Indien. En annan speciell presentation hade rubriken ”Kontrollerad rivning med rätt kraft och diamanter”, gavs av Johnson Periera från Lissmac. Den sista huvudföreläsningen den första dagen hette ”Offshore-strukturer - avveckling, rivning och renovering”, som hölls av Ramalingam Iyer. Dagen avslutades med en sponsorpresentation av Anand Singh från Volvo CE.

Dag två började med en stor paneldiskussion i ämnet ”Future of demolition in India”, som modererades av Jan Hermansson från PDi och PDa magazines. Paneldeltagarna var Akhil Jain, IDA, Sanjay Phadke, Industrade, Torsten Ahr, Epiroc, Christophe Jarrin, Stanley, Senthil Kumar, Husqvarna och Johnson Periera, Lissmac. Paneldiskussionen visade sig vara mycket populär bland deltagarna. Dagen fortsatte med en sammanfattning av evenemanget som hölls av Fazrullah Basha, IDA, följt av ett tack till arrangörerna, under ledning av Piyush Gandhi, IDA. Den nya tillträdande IDA-ordföranden, Shriram Matte tillkännagavs, och den avgående ordföranden och IDA-grundaren Mohan Ramanathan välkomnade de nya tjänstemännen för IDA. Deltagarna fick certifikat och minnen från Demtech 2023 som avslutades med att sjunga Indiens nationalsång.

 

Nästa upplaga av Demtech i New Delhi, november 2024

”IDA-kommittémedlemmar vill rikta ett stort tack till alla som deltog och en djup tacksamhet till alla våra sponsorer. Nästa möte kommer troligen att äga rum i november 2024 i New Delhi”, säger Mohan Ramanathan. 

Återigen när jag deltog i Demtech och besökte Indien, kunde jag inte komma över hur underbart folket i Indien visade sig vara. För er som inte var med i år, se till att vara där nästa år.

www.demtech.in

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×