Darda utökar sin Multi Cutter-portfölj

Publicerad 7/4 kl. 16:49

Darda, tillverkare av hydrauliska och pneumatiska rivningsverktyg, lanserar nu den universella saxen Multi Cutter MC300 med en öppningsbredd på 350 mm för bärare upp till 9 ton.

Dardas visade produkten Multi Cutter MC300 för allmänheten på Bauma i München. Produkten är baserat på MC200 och MC300, väger 290 kg och har en skärkraft på 60 ton. Med en öppningsbredd på 350 mm erbjuder Darda Multi Cutter MC300 maximal produktivitet för användning med bärare från 2,5 till 9 ton. I kombination med en fjärrstyrd Brokk-rivningsrobot (B200 eller B300) blir den ännu effektivare.

Dardas Multi Cutters är lämpade för skärning av profiler, verktygsledningar och kablar inom olika industrier, inklusive rivning, slagtillverkning, konstruktion, återvinning och kärnkraftsindustrin. Exempelvis rensas industrihallar och produktionsanläggningar för rör, stålbalkar och ventilationsaxlar, högar av kablar skärs i bitar och materialen sorteras för att förbereda rivningsarbete. På återvinningsplatser skärs plaströr, högspänningskablar, djuphavskablar, skrot mm. Multi Cutters används för allt från bilåtervinning till separering av bildäck och fälgar. De går även att använda under vatten.

"Den smala designen och manövrerbarheten gör vår Multi Cutter till ett ekonomiskt skärverktyg för små bärare, även när man arbetar på svåråtkomliga platser”, säger Andreas Ruf, försäljningschef Darda. ”Den erbjuder enkelt underhåll och låga slitagekostnader.”

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×