Conjets lanserar nytt gränssnitt, färgskärm och manöverlåda

Publicerad 2/4 kl. 12:03

Tillverkare Conjet ställde naturligtvis som vanligt ut på den amerikanska mässan World of Concrete i januari.

Den amerikanska marknaden har sedan länge varit viktig för Conjet. Steven Toms är säljare på Conjets försäljningskontor i USA och har arbetat för Conjet i flera decennier och känner den amerikanska marknaden utomordentligt bra tillsammans med säljarna på huvudkontoret i Haninge förstås. 

På mässan lanserade man ett helt nytt gränssnitt för maskinerna och utvecklat för att operatören intuitivt ska kunna arbeta med roboten på säkert avstånd. Gränssnittet går att nå och arbeta i med både den nya färgskärmen (som är placerad på roboten) och med den nya manöverlådan. Gränssnittet delas upp i två delar, den ena fokuserad på parametrar och den andra på underhåll. Inställningarna är alla placerade så att de kan nås med ett enda knapptryck.

Färgskärmen på roboten är en 7-tums skärm med en upplösning på 800 x 480 px. Den har nio tryckknappar och en så kallad rotary encoder. Det är en uppdaterad version av föregångaren där några av de viktigaste förbättringar är att den styrs med en ratt med tryckfunktion istället för pilar vilket gör den väldigt lättanvänd i en tuff utomhusmiljö som vattenbilning ofta är. Färgskärmen kommer att finnas tillgänglig för alla befintliga robotar i Conjets 7-serie.

Manöverlådan med Conjet Color Display är utrustad med en 4,3-tums LCD-färgskärm med 2 mm tjockt, skyddande Gorillaglas och med upplösningen 480 x 272 px. Den utnyttjar omkringliggande ljus för att skapa en tydlig och skarp bild i svårare miljöer. Tekniken som driver färgskärmen är utvecklad för att vara så strömsnål som möjligt.

“Fokus har legat på enkelhet samt kort inlärningskurva under utvecklingens alla faser. Vi vill att vem som helst ska kunna förstå hur roboten körs och kunna köra den, utan att för den sakens skull tulla på säkerheten”, säger Conny Tångring, servicechef på Conjet. ”En inbyggd guide visar hur roboten manövreras och ställs in så att även den oerfarne ska kunna arbeta säkert.”

Med Conjet Color Display har man möjlighet att styra och kontrollera varje aspekt av vattenbilningen på avstånd. Operatören behöver inte närma sig roboten under drift utan kan utföra arbetet på säkert avstånd.

Conjets nya gränssnitt, färgskärm och manöverlåda lanserades på World of Concrete i Las Vegas i januari 2019 men kommer naturligtvis att lanseras för den europeiska marknaden i Conjets monter på Bauma. Conjet ställer ut i hall A1, monter 424.

www.conjet.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×