Brokk lanserar världens starkaste rivningsrobot

Publicerad 29/3 kl. 15:05

Brokk lanserar Brokk 900, världens största och kraftfullaste rivningsrobot, med 25 procent mer kraft än sin föregångare.

Den kommer i två modeller: Brokk 900 standardversion och Brokk 900 Rotoboom med ett roterande bomsystem.

Tio år efter att ha introducerat Brokk 800, som då var världens största rivningsrobot, lanserar Brokk nu nästa generation, Brokk 900. Designen och konstruktionen är förstärkt, kraften utökad, funktionen mer exakt och hammaren kraftfullare, men med nästan ingen utökning av storlek och vikt, enligt Brokk. Brokk 900 använder sig av SmartPower-teknologi för att förbättra drivlinan och levererar 25 procents ökning av uteffekten, enligt Brokk.

Brokk 900 kommer i två olika modeller. Standardmodellen är utrustad med den kraftfullaste hammaren som någonsin satts på en rivningsrobot, enligt Brokk, medan Brokk 900 Rotoboom är utrustad med ett roterande bomsystem med hög precision.

För standardversionen finns två hydraulhammare. BHB 1500 är en hammare på 1500 kg framtagen för de hårdaste materialen. BHB 1300 är en något lättare hammare utvecklad för tung betongrivning. Den högre slagfrekvensen och den smidiga storleken hjälper användaren att maximera sin produktionsnivå, enligt Brokk. Som med alla Brokkrobotar går det att byta mellan hammare för att säkerställa att rätt verktyg används för rätt jobb.

Brokk 900 Rotoboom är designad för applikationer där åtkomst och precision är viktigare än kraft. Den har en 360° kontinuerlig bomrotation med mjuka rörelser, är värmeskyddad för arbete med eldfasta material i metallverk och kommer med Brokks patenterade värmeskyddade hydraulhammare.

Båda modellerna finns som el- eller dieseldrivna. Elmotorn är det mest miljövänliga valet och även den som har lägre driftskostnader. Den dieseldrivna versionen är dock inte långt efter och uppfyller de utsläppskrav som existerar idag. Den uppfyller både EU Stage V-standarden och den amerikanska standarden EPA Tier 4 Final.

Även om maskinen är stor med sina 11 ton, är den designad för att kunna servas av en person, utan tunga lyft. “Allt som allt representerar Brokk 900 det vi är kända för”, säger Martin Krupicka, vd Brokk. “Mer kraft i en kompakt och smart förpackning. Och det förblir sant även för vår största rivningsrobot.”

Leverans av Brokk 900 påbörjas i slutet av andra kvartalet 2021.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×