Betonghåltagning NBT säljs till R:ens Fastighetsservice

Publicerad 7/3, 2022 kl. 12:16

Lättrivningsföretaget R:ens Fastighetsservice letade efter en möjlighet att erbjuda håltagning och förvärvar nu Betonghåltagning NBT. Samtidigt går Betonghåltagning NBT:s grundare Thomas Mickelsson i pension.

I 30 år har Thomas Mickelsson drivit håltagningsföretaget Betonghåltagning NBT. Nu säljs det till R:ens Fastighetsservice, ett företag som han haft en god relation med sedan en lång tid tillbaka. R:ens tar över inkromet, kundstock och personal. ”Jag har samarbetat med dem länge så det var ganska naturligt att sälja”, säger Thomas Mickelsson, grundare Betonghåltagning NBT. ”Mina kunder har fortfarande samma personal. Det är precis samma som förut, fast nu kan de även få lättrivning.”

R:ens Fastighetsservice började som städföretag och erbjöd bland annat sopsortering och sophantering. Sedan 1990-talet erbjuder de främst rivning. Efter förvärvet av Betonghåltagning NBT kan de nu ta sig an kompletta rivningsuppdrag och behöver inte anlita underentreprenörer för att utföra håltagning. ”Förvärvet känns jättepositivt”, säger Jonny Nordlöf, vd R:ens Fastighetsservice. ”Personalen som vi fått med är jätteduktiga och professionella. Vi ser positivt på framtiden och kanske kommer att anställa mer framöver.”

För Thomas Mickelssons del väntar nu pension. Planen var först att jobba tills att han var 50, men istället går han i pensionär nu som 55-åring. ”Jag har gjort mina timmar så det ber jag inte om ursäkt för.”

Thomas Mickelsson lämnar en bransch som han sett förändras en del sedan han började. I hans mening är det numera svårt att som företag enbart erbjuda renodlad håltagning, då kunder ofta vill att hela rivningsprocessen ska ingå. ”Med risk för att låta som en sur, gammal gubbe så var det bättre förr om man ser på håltagningen”, säger Thomas Mickelsson. ”Beställarna gör det enkelt för sig och det känns som de stora bara blir större. Jag gillar hellre de mindre företagen i och med att jag har varit där själv.”

R:ens Fastighetsservice arbetar just nu på olika projekt, bland annat vid Skrapan på Götgatan i Stockholm. Med ytterligare en tjänst att erbjuda ser Jonny Nordlöf hoppfullt på framtiden: ”Just nu vill vi bara se hur allt rullar på med de nya kunderna, men det känns som att vi kan komma att expandera med 1-2 personer inom 1-2 år när alla kunder får reda på att vi nu även utför håltagning. Vi har även kunder på rivningssidan som kan anlita oss för håltagning.”

R:ens Fastighetsservice förvärv av Betonghåltagning NBT trädde i kraft den 1 januari 2022.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×