Avtagbart motorpaket till K5e Zero och K7e Zero

Publicerad 17/5, 2022 kl. 12:18

Fredheim Maskin erbjuder avtagbara motorpaket på Keestrack-siktarna K5e Zero och K7 Zero. Motorn kan placeras på avstånd från verket för att undvika damm och vibrationer, vilket enligt Fredheim Maskin innebär en ökad livslängd på motorn.

Motorpaketet placeras på 25 meters avstånd från verket under drift, och när maskinen ska flyttas till ett nytt uppdrag så sätter användaren tillbaka motorpaketet på verket. Ett separat motorpaket på lämpligt avstånd ger enligt Fredheim Maskin fördelar inte bara i livslängd för motorn utan även vad gäller valfrihet kring vilken kraftkälla som användaren vill använda till olika applikationer. Det är dessutom lättare att flytta ett motorpaket än en hel maskin, enligt Fredheim Maskin.

”Krossar och sorteringsverk kan ha en livstid på 10-15 år, ibland till och med 20 år”, säger Erik Olausson på Fredheim Maskin. ”En modern motor med PDF, DOC, SCR och EGR trivs inte särskilt bra i en dammig och vibrerande miljö, men med hjälp av motorpaket så kan kunderna anpassa och skifta efter sina egna behov. De slipper leta efter en inbyggd motor som ska passa i ett äldre verk, men de kan samtidigt beställa en ny maskin utan motor, eller driva en äldre maskin med ett nytt motorpaket.”

Enligt Fredheim Maskin har elmotorer en enklare och mer driftsäker konstruktion än moderna dieselmotorer då de har färre delar, samt att användaren inte behöver tänka på filterrengöring, bränsleblandning eller avgasrening. Elmotorer har inget behov av tomgångskörning vilket ger färre driftstimmar på maskinen och sparar både miljön och plånboken, enligt Fredheim Maskin.

Över 80 procent av alla Keestrack-, Telestack- och Neuenhauser-maskiner som levereras från Fredheim Maskin kommer nu utan inbyggd dieselmotor. Kunder som fortsatt önskar en inbyggd dieselmotor kommer dock att kunna få det.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×