Även tillverkaren engcon ställde ut på CONEXPO-CON/AGG 2023 i Las Vegas

Publicerad 28/3, 2023 kl. 10:49

Fokus för engcon var att visa upp tiltrotatorn och dess fördelar. I engcons monter fanns tre olika grävmaskiner som visade fördelarna med att utrusta en grävmaskin med en tiltrotator. Förutom att tiltrotatorn visade engcon upp sitt breda utbud av grävredskap.

Engcons sortimentet, som är väletablerat i Norden, har de senaste åren expanderat till stora delar av Europa och Nordamerika. engcon etablerade sin verksamhet i USA 2017 och att ställa ut på CONEXPO var ett ytterligare steg i engcons ambition att vidareutveckla den nordamerikanska marknaden.

”Vi vet hur viktigt det är att se våra produkter i funktion eftersom många knappt kan tro att tiltrotatorn verkligen är så effektiv som den faktiskt är. Det är därför vi lade mycket fokus på att köra demonstrationer i vår CONEXPO-monter”, säger Martin Engström, produktchef på engcon, och fortsätter:

”Med vår tiltrotator ökar effektiviteten och säkerheten. En tiltrotator tillsammans med våra tillbehör ersätter andra maskiner och bidrar till att jobbet görs mer effektivt. Med våra lösningar kan föraren säkert sitta kvar i hytten och byta tillbehör och skopor. På så sätt , tiltrotatorn är en utmärkt investering för den som vill hinna med fler uppdrag på kortare tid.”

 

engcon presenterade även EC-Oil

EC-Oil, som är engcons system för automatisk koppling av hydrauliska verktyg, demonstrerades också på mässan.

”Med EC-Oil kan du säkert byta tillbehör på några sekunder och du slipper slangar eller elkablar som rör sig vid anslutning, vilket minskar risken för klämskador och slitage”, säger Martin Engström.

I engcons monter fanns två maskiner tillgängliga för provkörning, en John Deere 85G och Caterpillar Cat 306. Som demomaskin fanns en John Deere 135G med olika redskap, både skopor och andra hydrauliska verktyg.

www.engcongroup.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×