Atlas Copco utökar sin serie med QIS-generatorer

Publicerad 2/5, 2018 kl. 16:56

Atlas Copco har utökat sin serie QIS-generatorer med ytterligare fem modeller som ger optimal prestanda i de mest krävande industrimiljöer.

De nya generatorerna på från 875 till 1420 kVA som bygger vidare på framgången med de ursprungliga QIS-modellerna erbjuder både låg bullernivå och moduluppbyggnad: 30 procent större innervolym ger utrymme för utbyggnad eller tillägg av extra kommunikationsmoduler.

QIS-modellerna är avsedda för utomhusinstallation och genomgår marknadens mest grundliga testförfaranden, bland annat av beteendet vid nerskalning, prestandan i omgivningstemperatur, inträngning av vatten och certifiering för vattentäthet, i kombination med omfattande bullertestning. Dessa egenskaper minimerar miljöpåverkan men garanterar dessutom prestandan under alla förhållanden.

Modellerna ger bränslebesparingar på i genomsnitt fem procent, är upp till fyra gånger tystare och kräver bara en fjärdedel så stor yta som jämförbara modeller på marknaden. Alla generatorerna har premiummotorer som klarar hög belastning och dessutom en IP23-generator med hjälpvindning som klarar 300 procent överström under de första 20 sekunderna. ”Det säkerställer omedelbar start, garanterad kraft och prestanda i exakt det ögonblick när det behövs”, förklarar Tome.

Generatorernas kompakta design gör dem idealiska för internationella transporter, med integrerade lyftuttag som underlättar processen.  Dessutom går generatorerna att blixtsnabbt att installera och börja använda. Alla enheter har spillfri ram som gör att vätskor hålls inuti maskinen.

De nya modellerna är QIS 875, QIS 1015, QIS 1115, QIS 1250 och QIS 1420. Alla har 500 timmars serviceintervall och är konstruerade för att fungera pålitligt och effektivt både i standby och för stationär primärkraft inom de flesta branscher, från datacenter till hälso- och sjukvård, tillverkning, el-, vatten- och gasdistribution samt detaljhandel.

www.atlascopco.se

 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×