Aquajet introducerar Aqua Cutter 750V

Publicerad 17/5 kl. 11:10

Aqua Cutter 750V har Aquajets patenterade Infinity-oscillation som flyttar vattenstrålen i ett evighetstecken-/nummer åtta-mönster, tar bort mer betong i ett skift och ger en idealisk bindningsyta, enligt Aquajet.

Aqua Cutter 750V har också nästa generations Evolution 3.0 Control System som inkluderar nya funktioner, inklusive möjligheten att automatiskt beräkna optimala inställningar för lansens rörelse för större precision och effektivitet. Som alla Aqua Cutter-robotar rengör och avkalkar 750V-modellen armeringsjärn utan att orsaka mikrosprickor. Den bibehåller också horisontell, vertikal och överliggande räckvidd, vilket gör den lämplig för en mängd olika betongborttagningsuppgifter, såsom renovering och bro- och vägreparation, enligt Aquajet.

”Aquajet har alltid legat i framkant när det gäller innovation inom vattenbilning”, säger Roger Simonsson, vd Aquajet. “Infinity-oscillation är nästa tekniska utveckling, och det förändrar hur vattenbilningsentreprenörer tänker på produktivitet. Under de kommande åren kommer vi att se att den ersätter roterande lansar och liknande verktyg för att bli den nya industristandarden. Med de produktivitetsvinster som uppnåddes under kundtestning är Aqua Cutter 750V ett betydande framsteg för vattenbilning.”

Den nya maskinen erbjuder konstant lansrörelse i ett evighetstecken-/nummer åtta-mönster, snarare än standardvågmönster som har naturliga fluktuationer i hastighet. Den kontinuerliga rörelsen av oändlighetsmönstret gör att 750V kan ta bort mer material i ett enda skift, vilket gör det onödigt att följa upp med handlans, enligt Aquajet. Den konsekventa rörelsen ökar också gräveffekten och ger en jämn avverkning, vilket resulterar i en överlägsen bindningsyta och ökad produktivitet, enligt Aquajet. En annan fördel är det konstanta, låga ljudet som är mindre störande i tätorter och andra bullerkänsliga miljöer.

Aqua Cutter 750V delar flera likheter med Aquajets innovativa Ergo System. Infinity-krafthuvudet har fjädrande rullhjul i Ergo-stil och snabbkoppling till rullbalken. Den använder också absoluta sensorer, vilket innebär att den justeras automatiskt med en knapptryckning. Med en större rullbredd och en ny triangulerad basram för förbättrad stabilitet, bidrar Infinity-krafthuvudet till precision samtidigt som det förbättrar vattenbilningsresultatet, enligt Aquajet.

Som en del av designen inkluderar Aqua Cutter 750V även en uppgraderad version av Evolution Control System. Detta kontrollsystem släpptes först 2004 och har fortfarande Aquajets patenterade Equal Distance System (EDS) samt möjligheten att skära former och ta bort betong på olika djup i ett och samma skift. Den nya versionen ökar enligt Aquajet sin prestanda ännu mer med en oscillationsmeny som automatiskt beräknar optimala inställningar för föraren. Detta maximerar inte bara produktionen från maskinen, utan förhindrar också felberäkningar från manuella justeringar, enligt Aquajet.

En annan nyckelfunktion är fjärrstart och stopp av dieselmotorn via radiofjärrkontroll, vilket gör det möjligt för operatören att stoppa eller starta roboten från ett säkert avstånd och eliminerar behovet av att maskinen ska gå hela dagen. Dessutom kommer maskinen att stängas av automatiskt om det inte finns någon aktivitet under en viss tid, vilket sparar batterikraft.

Motorkontrollen på 750V erbjuder ökad effekt tack vare den automatiska, varvtalsstyrda kraftstyrningen som automatiskt anpassar varvtalet till belastningen. Detta förbättrar hållbarheten med lägre bränsleförbrukning och utsläpp, enligt Aquajet.

Evolution 3.0 Control System använder en visuell statuslampa för att visa maskinens tillstånd med olika färger. Detta gör att föraren enkelt kan se när maskinen fungerar korrekt, när den behöver åtgärdas och när automatiska funktioner eller motorn har stannat.

750V erbjuder enligt Aquajet en ny nivå av prestanda med Aquajets precisionsdrift. Denna teknik ger mycket exakta hydrauliska rörelser, vilket eliminerar ojämnheter som äventyrar resultatet. I automatiskt läge är robotens lans mycket kontrollerad och håller enligt Aquajet alltid vattenstrålen i det perfekta läget, vilket är nyckeln till att uppnå ett perfekt vattenbilningsresultat.

Med ett helt nytt bandsystem är 750V mjukkörande, likt en bil. Den mjuka rörelsen ökar livslängden genom att eliminera studsar som kan äventyra komponenter och förbättrar noggrannheten i munstyckets avstånd till ytan, vilket ytterligare förbättrar precisionen, enligt Aquajet.

750V är kompatibel med Aquajets tillbehörssortiment, inklusive rotolansen, det cirkulära krafthuvudet och Aqua Spine. Den är också kompatibel med Aquajets Ecosilence-högtryckspump som levererar vattnet för att driva maskinen och ger ett kostnadseffektivt alternativ för transport och lagring. Den specialbyggda, isolerade behållaren innefattar pumpen, dieselmotorn och kontrollsystemet, med ett bekvämt förvaringsutrymme för roboten och tillbehör. Slutligen är Aquajets EcoClear ett helautomatiskt system som gör det möjligt för entreprenörer att behandla vatten på plats och släppa ut det eller återanvända det i roboten.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×