”Ansiktsmask på!”

Publicerad 20/12, 2021 kl. 14:05

Även årets sista utgåva av Professionell Demolering är späckad av temaartiklar om nyheter för slipning och polering av betonggolv.

Vi gör ett tvärsnitt av den svenska håltagningsbranschen där vi presenterar nuläget hos några av landets håltagare. Hur blev utfallet under ett år som kantats av pandemins effekter? Vi rapporterar också från branschföreningen Byggnadsberednings fysiska höstmöte som hölls i Knivsta och samlade ett 70-tal deltagare. Det blev som bekant ingen DEMCON-mässa i år heller på grund av pandemin. Istället hålls mässan den 24-25 november, 2022. Men parallellt med BFBs höstmöte hölls en minimässa där en handfull leverantörer visade upp sina senaste nyheter. Mer om minimässan hittar du på sidorna 18-21.

Företaget Conjet som utvecklar och tillverkar maskiner och utrustningar för vattenbilning av betong har visat upp sina muskler under året. Mycket har hänt på företaget under 2021 och du hittar en sammanfattande artikel om företaget på sidorna 24-26.

Det är inte så ofta jag redogör för direkta nyheter i min ledare men det finns två händelser värda att nämna om och som du kan läsa mer om i tidningen. Först publicerar vi en intervju med Torbjörn Bengtsson om framtidsplanerna efter att först förvärvat bolagen Jack Midhage Diamond Tools och Jerneviken Maskin samt nyligen även finska tillverkaren Levantos dotterbolag i Sverige och Norge.

En annan stor nyhet som jag tror branschen väntat på är att Husqvarna Construction Products under november gick ut med nyheten att man nu släpper hela fyra nya rivningsrobotar. Det handlar om DXR 145, DXR 275, DXR 305 och DXR 315. Husqvarnas robotprogram består nu av totalt åtta olika modeller.

Till sist vill jag passa på att tacka alla våra läsare och annonsörer för 2021. Tillsammans gjorde vi det till ett bra år trots utmaningarna med Covid-19. Och så vill jag förstås tillönska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

Och du, ansiktsmask på igen…och glöm inte att vaccinera dig ifall du inte gjort det redan.

 

Jan Hermansson,
jan.hermansson@pdworld.com
Chefredaktör

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×