Ännu en ny maskin från Brokk

Publicerad 22/5, 2019 kl. 11:21

Vid mässan Bauma introducerade Brokk ytterligare en ny modell. Den nya modellen har beteckningen Brokk 70 och följer förra årets introduktion av fyra nya modeller och utvidgar Brokk SmartPower-sortimentet av maskiner.

Den nya Brokk 70 är den perfekta lösningen för att få säker, mekaniserad och effektiv rivning i de mest begränsade utrymmena. Jämfört med sin föregångare, erbjuder Brokk 70 mer än 100% mer rivningskraft och levereras med den senaste innovativa Brokk SmartPower-tekniken samt ett kraftfullt och finjusterat hydraulsystem.

Brokk 70 är ett testamente för Brokks tekniska framsteg under det senaste decenniet och är ett tydligt bevis på maximal kraft i ett litet paket, det vill säga världens minsta rivningsrobot. Det innovativa Brokk SmartPower-elmotorn har en ökad effekt från 5,5 kW till 9,8 kW och gör det möjligt för rivningsroboten att dubblera oljeflödet till hammaren jämfört med föregångare. Tillsammans leder detta till en 100% ökning av rivningsstyrkan jämfört med föregångaren, Brokk 60.

Kombinationen av Brokk SmartPower-tekniken och Brokks uppgraderade hydrauliska konstruktion leder till både mjukare och mer exakta rörelser, vilket gör maskinen smidigare och snabbare än någonsin tidigare. Dessutom möjliggör den starkare hydrauliken och helt omarbetade mekaniken i maskinen att den kan bära och hanterar tyngre och kraftfullare tillbehör.

Brokk 70 levereras med flera helt nya verktyg. Den nya Brokk BHB105-hammaren väger över 100 kg och levereras med avancerade funktioner som vattenspray-system för att dämpa dammet och ge kylning i heta miljöer. Den nya Brokk BDC40 trumskäraren ger en verklig skärkraft till det minsta segmentet av rivningsrobotar för första gången. Och den nya Brokk G32 rivningsgripen är det verktyg entreprenören väljer för effektivare och mjukare rivning.

Trots kapacitetsökningen håller Brokk 70 samma extremt kompakta dimensioner som föregångaren. All denna kraft och teknik levereras i ett paket som väger endast 560 kg, passar genom de smalaste dörröppningarna och kan transporteras i en vanlig passagerarhiss. Och mycket viktigt är det fortfarande att endast en 16 Amp säkring.

“Brokk 70 tar Brokks viktförhållande till nya höjder med hjälp av den unika Brokk SmartPower-tekniken. Och med sina kompakta dimensioner är det verkligen en rivningsrobot som eliminerar allt behov av manuell rivning”, säger Martin Krupicka, VD för Brokk Group.

www.brokk.com

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×