AGP Powertools lyfter Midhages maskinsortiment

Publicerad 2/4, 2019 kl. 12:43

Jack Midhage AB har sedan två år varit återförsäljare för AGP Power Tools och har lanserat ett flertal av maskiner passande den svenska marknaden.

Under åren har man i första hand satsat på produkter som är anpassade för betongdemolering såsom betongsågar, borrmotorer och slipmaskiner. Den första maskinen man lanserade var C16-sågen som fick mycket stort genomslag på den svenska marknaden, framförallt hos de professionella betonghåltagarna.

C16-sågen är en kompakt, välbalanserad, lätt och säker såg som verkligen saknats på marknaden då liknande sågar som sålts inte uppfyllt alla de säkerhetskrav som man ställer på maskiner. C16 har tack vare sin storlek, användarvänlighet och säkerhet tilltalat många företagare som vill satsa på säker utrustning för sina anställda.

Sågen har en “lillebror” som heter C14. Denna är något mindre i storlek men lika kraftfull och har dessutom ett enastående effektivt dammskydd som ger näst intill dammfri sågning i torrt material. Tillbehöret som kallas dammskidan finns även hos andra liknande sågar men ingen av dessa kan mäta sig med C14s extremt verksamma dammupptagning, enligt Midhage.

Det är framförallt på rentalsidan C14 fått sitt genomslag.

De nya borrmotorerna för betonghåltagning har, enligt Midhage, imponerat både på leverantören och dess kunder. Maskinerna är kraftfulla, driftssäkra och ger mycket för pengarna. Borrmotorn man sålt mest av heter DM6 och är en handhållen maskin som även kan användas monterad i ett borrstativ. DM6 är på 2000 W, har tre växlar och luftkyld motor. DM6 klarar med lätthet borrdimensioner från Ø 20-160 mm.

Därefter är det den större motorn, DM12, för stativmontage, den borrmotor som tilltalat marknaden mest. DM12 är även den mycket prisvärd och tillförlitlig och är på 3500 W. Borrmotorn klarar borr upp till Ø 350 mm vilket är fullt tillräckligt för många håltagningsjobb.

AGP Power Tools har även ett mycket tilltalande sortiment av borrstativ för professionellt bruk. Där finns sex olika stativ att välja mellan och samtliga håller mycket hög kvalitét och precision vilket är nödvändigt på grund av de kratiga påfrestningar som uppstår vid kärnborrning.

 De olika borrstativen har max borrdimensioner (beroende på vilket stativ) Ø170-800 mm vilket är fullt tillräckligt för de flesta håltagningarna.

AGP Power Tools stativ kompletterar Midhages egna stämpstativ (M40, M50 och M70) mycket bra.

AGP levererar även en smidig och smart betongslip, G125, med variabel hastighet, justerbart handtag och verktygslöst nosskydd. “Det är verkligt kul att jobba med AGPs produkter då det har gett de etablerade, stora aktörerna en rejäl utmaning genom sin driftssäkerhet och flexibilitet”, säger Peter Petersson, ansvarig för AGPs sortiment hos Jack Midhage AB.

En stor favör är dessutom att AGPs produkter ger Midhage möjlighet att hålla mycket bra priser på maskinerna vilket naturligtvis gynnar de som köper in volymer av maskiner.

AGP har ett stort antal maskiner som man valt att vänta med tills man sett hur väl de passar på den svenska marknaden. “Men vi kommer med säkerhet under 2019 ta in ytterligare produkter för den svenska rental- och håltagningsbranschen, avslutar Peter Petersson. 

www.midhage.se 

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×