855E Hybrid - energisnål och kraftfull hamnmaskin

Publicerad 4/9, 2019 kl. 14:44

Nya Sennebogen 855 E Hybrid fyller sin plats mellan befintliga modellerna 850 E och 860 E och ger kunderna ytterligare valmöjlighet i maskinstorlek, räckvidd och prestanda.

Nya 855 E drivs av en kraftfull 231 kW dieselmotor (Tier 5) med automatisk tomgång och EcoMode. Den finns även en Tier 3 på 227 kW samt en elektrisk version på 200 kW. Efterfrågan på ökad lyftkapacitet och räckvidd har Sennebogen mött med räckvidder från 17 m till 21 m. Även vid den längsta räckvidden har den kraftfulla, robusta maskinen en lyftkapacitet på 7,7 ton.

I alla arbetssituationer där material höjs och sänks ger Green Hybridsystemet energi, samtidigt som användningen av dieselmotorn minskar, vilket i sin tur resulterar i en systematisk bränslebesparing. En energiåtervinningscylinder, monterad på bommen, komprimerar och lagrar energin som produceras när bommen sänks. Den ackumulerade energin är sedan tillgänglig vid nästa lyft. Principen kan liknas vid en fjäder som komprimeras och sedan släpper sin energi när den får expandera. Därmed reduceras energikostnaderna kraftigt (upp till 30%).

Nya 855 E är utrustad med Sennebogens Maxcab-hytt alternativt den rymliga Mastercab-hytten. Båda ger föraren ergonomiskt inställbart komfortsäte, gott om förvaringsutrymme, optimerad ljudisolering och den specialutvecklade Sennebogen-joysticken. Från den höj- och sänkbara hytten har föraren god överblick över arbetet, därtill hög säkerhet med bl a pansarglas, halkskydd, räcken och skjutdörr.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×