Branschinfo


Årsmöte i BFB, HiB och Rivarna

Årsmöte i BFB, HiB och Rivarna

Publicerad 28/5, 2018 kl. 16:45

Godkänt välbesökt årsmöte i nya BFB med mycket på agendan med sikte på höstmöte på DEMCON.

Norge vann EM i håltagning

Norge vann EM i håltagning

Publicerad 9/6, 2017 kl. 14:46

Den 22 februari arrangerade Tyrolit finalen i den europeiska håltagartävlingen Tyrolit Cutting Pro Competition. Finalen gick som vanligt i Innsbruck och förvandlade Innsbruck Congress Center till en riktig håltagararena. Det var 26 nationella mästare från 14 länder som tävlade i finalen i disciplinerna väggsågning, kärnborrning och handsågning. Och Norge tog hem hela klabbet den här gången. Grattis Norge!

Håltagare, rivare och sanerare blir ett i byggberedning

Håltagare, rivare och sanerare blir ett i byggberedning

Publicerad 9/6, 2017 kl. 14:29

Den 30 mars fick branschtidningen Professionell Demolering vara med och bevittna en historisk händelse, nämligen att branschföreningarna Håltagningsentreprenörerna och Riv- och Saneringsentreprenörerna officiellt slogs ihop till en branschförening. Den nya branschföreningen som bildats har fått namnet Branschorganisationen för Byggnadsberedning.

Midhage satsar ännu mer på service och bygger stort showroom Göteborg

Publicerad 24/4, 2017 kl. 16:48

Jack Midhage AB satsar starkt framåt med att bland annat öka sin service med nyanställningar och man förbättrar även sitt showroom i Göteborg.

Drome, nytt Premium Brand i Sverige

Drome, nytt Premium Brand i Sverige

Publicerad 11/4, 2017 kl. 10:45

“Från och med 2017 ska namnet Drome vara på alla svenska håltagares läppar. Ett nytt “premium brand” från Västergötland”, berättar Roger Jonasson ägare och grundare av Drome AB i Dalstorp.

En av branschens stora har lämnat oss i stor sorg och saknad

En av branschens stora har lämnat oss i stor sorg och saknad

Publicerad 3/10, 2016 kl. 11:38

Mitt under brinnande Demcon-mässa, den 30 september, nåddes håltagningsbranschen av sorgebudet att Owe Persson lämnat oss. Owe var en av grundstenarna för den svenska håltagningsbranschen och en härlig karaktär. Han var inte bara en duktig uppfinnare och branschman utan en god vän som alltid hade tid att lyssna. Vi kommer att sakna dig Owe! Tack för allt och vila i frid! För några år sedan gjorde Professionell Demolerings ett reportage om Owe som du kan läsa på följande länk: http://professionelldemolering.se/flipbook/view/36 Ett nytt utförligt reportage kommer att publiceras i PD 4-2016. Jan Hermansson

Årsmöte med resa till Finland

Publicerad 26/6, 2014

HiBs årsmöte 2014 blev mera omfattande än vanligt. Förutom presentationer och själva årsmötesdelen begav sig det församlade sällskapet iväg på en studieresa till Levanto i Finland. Totalt hade 30-talet entreprenörer och leverantörer slutit upp.

HiB firar 25 år

Publicerad 30/1, 2013

Den svenska branschföreningen HiB, Håltagningsentreprenörerna inom Sveriges Byggindustrier, firar 25 år i år och är en av världens fem största och äldsta branschföreningar inom håltagning. PD hade förmånen att få vara med i firandet av 25-åringen.

HiB-Golfen 2012 avklarad

Publicerad 30/1, 2013

HiB-golfen 2012 arrangerades i år på Kallfors golfbana i Järna utanför Södertälje. 15 tävlande spelade om den attraktiva trofén och tävlingen arrangerades för 24:e året i rad. Innan tävlingen började bjöds på en uppvisning av Andreas Persson i olika trix på golfbanan.

HiB firade 25 i USA

Publicerad 14/3, 2012

En stor delegation av håltagare reste till USA i samband med World of Concrete 2012. Ett viktigt syfte med resan var att fira att branschföreningen HiB, Håltagningsentreprenörerna inom Sveriges Byggindustrier firade 25-årsjubileum.

“En branschförening som strävar framåt”

Publicerad 14/12, 2011

Ledaren för denna utgåva av Professionell Demolering är skriven av ingen mindre än branschföreningen Håltagningsentreprenörernas ordförande Anders Andersson. Anders är till vardags vd och delägare av håltagningsentreprenören VOID AB med säte i Borlänge.

Välbesökt HiB-möte

Publicerad 17/6, 2009

Professionell Demolering hade förmånen att får närvara vid Håltagningsentreprenörernas (HiB) årsstämma som detta år hölls på Hasseluddens Yasauragi i Saltsjö-Boo. HiB är ju faktiskt en av världens största branschföreningar inom betonghåltagning.

HiBs föryngring fortsätter

Publicerad 12/10, 2007

I förra numret av PD berättade vi om förändringen inom branschföreningen Håltagningsentreprenörernas, HiB, ledning. Årsmöte den 26 april på Hotell Hilton i Köpenhamn blev det mest välbesökta hittills.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×