Nyheter

Sandvik bildar ett nytt affärsområde - Sandvik Mining and Rock Technology

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:45

Sandvik sammanfogar sina verksamheter Sandvik Mining och Sandvik Construction till ett affärsområde – Sandvik Mining and Rock Technology.

Carlssons visar ny dumper på invigning

Carlssons visar ny dumper på invigning

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:44

I samband med att Carlsson & Co invigde sina nya lokaler på Oktanvägen 5B i Falkenberg den 29-30 april visade man även nya dumpern AUSA D 1000 APG. Maskinen kännetecknas av kompakthet och väger endast 5000 kg.

Rättelse gällande Pentruders vajersågars matningsreglering

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:44

I Professionell Demolering nummer 1 var tryckfelsnisse riktigt i farten.

Bästa arbetsplatsen

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:43

Byggbranschen har gång på gång utpekats för att ha problem med sin machokultur. Men på verktygsföretaget Hilti sker ett aktivt arbete för att komma bort från denna långdragna och spridda kultur genom ett kontinuerligt engagemang för mångfald och inkludering. Resultatet av detta arbete går att se i resultaten av den medarbetarundersökning som årligen utförs i Great Place to Works mätningar om vilken som är Sveriges bästa arbetsplats.

Jämnt årtal betyder DEMCON-år

Jämnt årtal betyder DEMCON-år

Publicerad 29/3, 2016 kl. 11:02

I år är det återigen dags för demoleringsmässan DEMCON att arrangeras på Infracity norr om Stockholm. Startfältet av utställare börjar byggas upp. I vanlig ordning dukas det upp för DEMCON-kalaset på torsdagskvällen med utdelning av det Svenska Demoleringspriset. Tyrolit arrangerar dessutom den nordiska finalen i sin internationella håltagartävling.

Tunnel utan sprängning

Publicerad 29/3, 2016 kl. 11:00

Hedins Hjulgrävmaskiner AB, med säte i Jokkmokk i norra Sverige, har schaktat i Asker i Norge för att skapa plats för Westfjordens Reningsverks nya vattenreningsanläggning. De nya lokalerna kommer att byggas under jord och tunnelprojektet medförde schaktning av omkring 2000 kubikmeter sten. På grund av pågående processer i den befintliga anläggningen kunde sprängning inte utföras och all schaktning genomfördes därför av Atlas Copcos hydraulhammare och nya Drum Cutter, som är ett utmärkt och effektivt komplement till hydraulhammarna.

Brokk spelar viktig roll

Publicerad 29/3, 2016 kl. 10:52

Strax utanför Skellefteå ligger samhället Burträsk beläget. Skebo, ett lokalt fastighetsbolag i Skellefteå, äger fastigheter i bland annat Burträsk och håller för närvarande på att renovera ett par av hyreshusen. De har anlitat Skellefteå Betonghåltagning för att riva delar av byggnaderna och arbetet pågår för fullt. För att utföra arbetsuppgiften snabbt, säkert och effektivt använder de sig av den minsta av Brokk rivningsmaskiner.

Slipning av betongytor vid Preemraff, Lysekil

Slipning av betongytor vid Preemraff, Lysekil

Publicerad 29/3, 2016 kl. 10:49

Säkerhet är en viktig faktor inom alla verksamheter inte minst inom Raffinaderiverksamhet där brandsäkerhet kanske är det som ligger högst upp i prioriteringen. HTC Sweden AB har tillsammans med Preemraff i Lysekil och Corvara genomfört tester för att öka brandsäkerheten inom deras raffinaderiområde.

Ny försäljningschef på OP system ab

Ny försäljningschef på OP system ab

Publicerad 22/3, 2016 kl. 17:05

Den 2 november 2015 började Anders Wänglund som ny försäljningschef för den svenska marknaden på OP system AB. Han tar över efter Mats Olofsson som kommer att fokusera på OP systems fortsatta utveckling och expansionen i Skandinavien och Baltikum.

Atlas Copcos pulveriserare - uppdateras med ny design och teknik

Atlas Copcos pulveriserare - uppdateras med ny design och teknik

Publicerad 22/3, 2016 kl. 17:03

Atlas Copco uppdaterar sina pulveriserare i BP-serien med en ny design och teknisk lösning på slitelementen som gör maskinerna mer hållbara. De nya slitelementen innebär att pulveriserarna i BP-serien nu är ännu bättre rustade för det slitage de dagligen utsätts för och därmed utgör en ännu bättre investering för kunderna.

Nya RX-hammare från Matek AB

Nya RX-hammare från Matek AB

Publicerad 22/3, 2016 kl. 16:47

Matek är återförsäljare för Chicago Pneumatics (CP) RX-hydrauhammarserie i Sverige. Chicago Pneumatic är ett världsomfattande varumärke inom Atlas Copco gruppen. De mindre RX-hammarna tillverkas i Sverige på Atlas Copcos fabrik i Kalmar. De medelstora och stora hydraulhammarna tillverkas i Essen, Tyskland. Matek säljer även CP:s övriga sortiment av markvibratorer och stampar mm (se www.matek.se). Ingående i sortimentet till hammarna finns även markhåldon, pål- och spontdon.

Nytt hydraulspett från Atlas Copco

Nytt hydraulspett från Atlas Copco

Publicerad 22/3, 2016 kl. 16:37

A tlas Copco berättar i en presskommuniké att nya RTEX ger stora besparingsmöjligheter och innebär samtidigt en helt ny standard inom innovativ tryckluftsteknik. Både konstruktion och resultat är nyskapande. Trots att RTEX bara väger 25 kg är brytningsprestandan i klass med den för spett på 30–35 kilo. Det betyder att operatören slipper hantera 5–10 kg extra. Mätt enligt EN ISO 28927-10* är hand-armvibrationsnivån i 3 axlar under 5 m/s2. Enligt gällande säkerhetsriktlinjer innebär det att operatören kan arbeta upp till åtta gånger längre än med konventionella spett. Förklaringen är den konstanta tryckkammaren ovanpå spettet som fungerar som en tryckluftsupphängning. Verktyget är mer kompakt än ett traditionellt spett, vilket gör det lättare att arbeta i trånga utrymmen och ger en mer ergonomisk arbetsställning. Styva handtag och Sofstart™- funktion gör det mycket enkelt att reglera kraften hos RTEX.

Sandvik höll återförsäljarträff på Nordirland

Sandvik höll återförsäljarträff på Nordirland

Publicerad 22/3, 2016 kl. 16:30

I januari arrangerade Sandvik en återförsäljarträff vid sin fabrik i Nordirland. På Nordirland tillverkas mobila krossar och siktar. Totalt samlades 120 personer från 60 olika återförsäljare och 40 olika länder i världen inklusive Fredheim Maskin som är återförsäljare i Sverige och Norge. Man demonstrerade 11 olika maskiner. Ett antal maskinnyheter visades vid träffen och en hel del intressant upplägg över vad som är att vänta inom industrin.

Två nya FXJ-hammare från FRD

Två nya FXJ-hammare från FRD

Publicerad 22/3, 2016 kl. 16:28

För två år sedan lanserade FRD sin nya kompletta FXJ-serie. Serien är mycket uppskattad och har funnits i över 50 år men uppgraderades alltså 2014. Det finns mycket att säga om FXJ-serien som att den vidareutvecklats och förbättrats många gånger genom ökad kraft och mera optimal vikt i förhållande till utförandet. Man har på ett utomordentligt sätt lyckats få ner vikten samtidigt som man ökat slagfrekvensen och kraften.

Tankspolningsmunstycke med nya funktioner

Publicerad 22/3, 2016 kl. 16:09

En populär lösning för rengöring av tankar, behållare och större rör är tankspolningsmunstycken med vertikala och horisontella rotorarmar, som riktar en högtrycksvattenstråle mot inner-väggarna så att smutsen löses upp. KAMAT har tagit fasta på denna princip, som ofta används inom bland annat den kemiska och petrokemiska industrin, och har vidareutvecklat den i vissa viktiga punkter. Nu presenteras resultatet, nämligen TWK 200/1500 Air.

Hur man skär ett flygplan

Hur man skär ett flygplan

Publicerad 22/3, 2016 kl. 15:51

När det holländska bolaget AEL behövde dela en pensionerad Boeing 737-300 i fem delar utan skapa en massa onödigt skräp och eliminera föroreningar. Man vände sig till Husqvarnas Construction Products för att hitta en lösning för att med diamantvajer såga isär planet.

Ta dammet på allvar

Ta dammet på allvar

Publicerad 22/3, 2016 kl. 15:47

Sverige bör betecknas som en av de ledande nationerna inom de områden som PD bevakat i över 20 år. Det handlar alltså om rivning, håltagning, betonggolvslipning, vattenbilning och hantering av damm och betongslam. Och det är det sista som den här temaartikeln handlar om.

FRD presenterar ny rälsklipp

FRD presenterar ny rälsklipp

Publicerad 22/3, 2016 kl. 15:26

Det europeiska järnvägsnätet omfattar omkring 350,000 km och är en viktig marknad som ständigt förändras och ökar. För att möta den ökade efterfrågan inom denna sektor har FRD utvecklat sin första rälsklipp som kommer att lanseras på Bauma.

Nya QE241 – kompakt grovsorterare med stor kapacitet

Nya QE241 – kompakt grovsorterare med stor kapacitet

Publicerad 22/3, 2016 kl. 15:23

Sandvik Construction breddar sitt utbud med det nya grovsorteringsverket QE241. Modellen har kompakt konstruktion och är enkel att transportera, och har samma suveräna, användarvänliga egenskaper som de andra grovsorterarna i Sandviks utbud.

Världens snabbaste magnetgenerator

Världens snabbaste magnetgenerator

Publicerad 22/3, 2016 kl. 15:20

Enköpingsföretaget Amas Svenska AB säljer numera världens snabbaste magnetgenerator. Serien heter HMG Pro och tillverkas av Dynaset i Finland. Den nya magnetgeneratorn avmagnetiseras på bara 0,8 sekunder.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×