Nyheter

DEMCON drar fullt hus igen

DEMCON drar fullt hus igen

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:02

DEMCON, den verkliga mötesplatsen och festen för demoleringsbranschen närmar sig. 29-30 september är det dags igen när proffsen möts. Du är väl med?

Cerabond - framtidens skivor från Tyrolit

Cerabond - framtidens skivor från Tyrolit

Publicerad 22/9, 2016 kl. 14:49

Namnet Cerabond kommer av att Tyrolit har ett keramiskt slipkorn (Cera) som vid användning bryts ner i bitar och är vasst under hela slipkornets livslängd.

Se den mekaniska städmagneten från Butti

Se den mekaniska städmagneten från Butti

Publicerad 22/9, 2016 kl. 14:41

Löst liggande spikar, skruvar och skrotpartiklar av stål och järn kan snabbt orsaka punkteringar och ge dryga merkostnader i reparation och stillestånd. Den helt mekaniska städmagneten från Butti samlar enkelt och effektivt upp sådana föremål. Magneten lanserades av Nordicc på årets MaskinExpo.

Volvo CE banar väg för framtiden

Volvo CE banar väg för framtiden

Publicerad 22/9, 2016 kl. 14:38

Volvo CE genomför omfattande modifieringar på en hel maskinpark av grävmaskiner åt ett Kalifornien-baserat rivningsföretag.

Ardenverktyg med inbyggt dammbekämpningssystem

Ardenverktyg med inbyggt dammbekämpningssystem

Publicerad 22/9, 2016 kl. 14:35

Arden Equipment har levererat Arden JET, ett vattenspraysystem som fabriksmonterats på en stålsax från Arden för att minska damm som uppstår vid rivning. Det är första gången en tillverkare vågat fabriksmontera ett dammbekämpningssystem av den här typen på en stålsax.

250 ton med kross och sorteringsutrustning på Svenska Maskinmässan

Publicerad 22/9, 2016 kl. 14:24

Med hela 6 st. maskiner på plats visades ett brett sortiment från Keestracks modellprogram. Fredheim Maskin AS ställde i år ut flera nyheter inom kross och sorteringsverk.

Rivningsplatsens slitvargar

Publicerad 20/5, 2016 kl. 16:57

I PD 2 brukar vi alltid publicera vårt kompaktlastartema men med anledning att rapporteringen av mässan Bauma upptar ganska mycket plats i tidningen delar vi upp kompaktlastartemat i två utgåvor.

Jerneviken öppnar filial i Stockholm

Jerneviken öppnar filial i Stockholm

Publicerad 20/5, 2016 kl. 16:54

Jerneviken har sedan några år tillbaka haft en kraftig tillväxt i Stockholmsregionen. Trenden ser ut att hålla i sig och man vill nu möta upp detta genom att ge Stockholms håltagare ännu bättre service. Filialen kommer att innebära ett ”Showroom” där man kan se, känna på och testa Jernevikens produkter och erbjuda ett hämtlager för en stor del av sortimentet.

Avant Tecno spänner bågen

Avant Tecno spänner bågen

Publicerad 20/5, 2016 kl. 16:22

Finska tillverkaren Avant Tecno i Ylöjärvi strax utanför Tammerfors samlade en utvald grupp av europeiska journalister till en pressträff den 4:e mars. Företaget gav en förhandstitt för pressen på vad man skulle släppa i nyhetsväg på Bauma-mässan i april.

Andersen Contractor introducerar Schaeff rotationsfräsar

Andersen Contractor introducerar Schaeff rotationsfräsar

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:43

Med Schaeff rotationsfräsar för grävmaskin går det att utföra vitt skilda arbetsuppgifter inom entreprenad och rivning med mera.

Atlas Copcos nya riggmonterade hydraulverktyg

Atlas Copcos nya riggmonterade hydraulverktyg

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:41

Atlas Copcos innovationer visar kunderna nya sätt att höja kvaliteten, spara tid och kostnader, och minska miljökonsekvenserna av sin verksamhet. Kundfokus och innovation var i centrum också vid framtagningen av företagets nya riggmonterade hydraulverktyg.

Nyheter från NPK

Nyheter från NPK

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:39

Nu kommer NPK med en del nyheter för sina rivningsredskap.

Nytt och mobilt för recyclinguppdrag

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:24

Mobil krossning av rivningsrester och annan typ av avfall fortsätter att öka i takt med att miljölagstiftningen förändras och skärps. Det kanske dock inte är fråga om samma ökning som för några år sedan men å andra sidan ökar mängden återvinningsapplikationer och material som numera kan återvinnas och det innebär ökade intäkter för de entreprenörer som satsar på återvinning.

Dammkåpor från Pullman

Dammkåpor från Pullman

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:19

Under den senare tiden har tillverkaren Pullman Ermator släppt en del nya tillbehör som exempelvis ett antal nya dammkåpor som underlättar arbetet för entreprenörerna.

Portafill 6000XT sorteringsverk

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:18

6 000XT är den senaste produkten från irländska Portafill.

PDs hitlista

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:15

Med mässan Bauma och andra viktiga mässor i kalendern i år tar tillverkarna tillfället i akt för att visa sina nya produkter. Detta gäller även tillverkarna av hydraulhammare. I det här numret av PD publicerar vi vår årliga Hydraulhammarspecial som tidningen gjort sedan 1995.

KAMAT presenterar tankspolningsmunstycke med nya funktioner

KAMAT presenterar tankspolningsmunstycke med nya funktioner

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:13

En populär lösning för rengöring av tankar, behållare och större rör är tankspolningsmunstycken med vertikala och horisontella rotorarmar, som riktar en högtrycksvattenstråle mot innerväggarna så att smutsen löses upp.

Ny Heylo från ByggVärmeMaskiner

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:11

Lagom till mässan Nordbygg lanserade svenska återförsäljaren ByggVärmeMaskiner en ny luftrenare för byggen från tyska tillverkaren Heylo. Modellen heter Heylo FT 1200 och är bland annat försedd med ett multifunktionsfilter för luftrening och filtrering med luftundertryck. Heylo FT 1200 med Hepa som standard.

Kvalitétsmejslar

Kvalitétsmejslar

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:08

Matek AB utökar sortimentet av kvalitétsmejslar till hydraulhammare genom sin engelska tillverkare P&V. Matek kan nu tillverka och leverera mejslar till ännu fler förekommande hydraulhammare på marknaden. P&V tillverkar även kundanpassade mejslar enligt kundens eget önskemål.

Nytt samarbete mellan CONFLOOR och Husqvarna

Nytt samarbete mellan CONFLOOR och Husqvarna

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:59

CONFLOOR® är en rikstäckande organisation som utgörs av flera golventreprenörer som tillsammans enats om ledorden “TRYGGHET-ANSVAR-KVALITET”

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×