Nyheter

Andersen Contractor introducerar Schaeff rotationsfräsar

Andersen Contractor introducerar Schaeff rotationsfräsar

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:43

Med Schaeff rotationsfräsar för grävmaskin går det att utföra vitt skilda arbetsuppgifter inom entreprenad och rivning med mera.

Atlas Copcos nya riggmonterade hydraulverktyg

Atlas Copcos nya riggmonterade hydraulverktyg

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:41

Atlas Copcos innovationer visar kunderna nya sätt att höja kvaliteten, spara tid och kostnader, och minska miljökonsekvenserna av sin verksamhet. Kundfokus och innovation var i centrum också vid framtagningen av företagets nya riggmonterade hydraulverktyg.

Nyheter från NPK

Nyheter från NPK

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:39

Nu kommer NPK med en del nyheter för sina rivningsredskap.

Nytt och mobilt för recyclinguppdrag

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:24

Mobil krossning av rivningsrester och annan typ av avfall fortsätter att öka i takt med att miljölagstiftningen förändras och skärps. Det kanske dock inte är fråga om samma ökning som för några år sedan men å andra sidan ökar mängden återvinningsapplikationer och material som numera kan återvinnas och det innebär ökade intäkter för de entreprenörer som satsar på återvinning.

Dammkåpor från Pullman

Dammkåpor från Pullman

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:19

Under den senare tiden har tillverkaren Pullman Ermator släppt en del nya tillbehör som exempelvis ett antal nya dammkåpor som underlättar arbetet för entreprenörerna.

Portafill 6000XT sorteringsverk

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:18

6 000XT är den senaste produkten från irländska Portafill.

PDs hitlista

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:15

Med mässan Bauma och andra viktiga mässor i kalendern i år tar tillverkarna tillfället i akt för att visa sina nya produkter. Detta gäller även tillverkarna av hydraulhammare. I det här numret av PD publicerar vi vår årliga Hydraulhammarspecial som tidningen gjort sedan 1995.

KAMAT presenterar tankspolningsmunstycke med nya funktioner

KAMAT presenterar tankspolningsmunstycke med nya funktioner

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:13

En populär lösning för rengöring av tankar, behållare och större rör är tankspolningsmunstycken med vertikala och horisontella rotorarmar, som riktar en högtrycksvattenstråle mot innerväggarna så att smutsen löses upp.

Ny Heylo från ByggVärmeMaskiner

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:11

Lagom till mässan Nordbygg lanserade svenska återförsäljaren ByggVärmeMaskiner en ny luftrenare för byggen från tyska tillverkaren Heylo. Modellen heter Heylo FT 1200 och är bland annat försedd med ett multifunktionsfilter för luftrening och filtrering med luftundertryck. Heylo FT 1200 med Hepa som standard.

Kvalitétsmejslar

Kvalitétsmejslar

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:08

Matek AB utökar sortimentet av kvalitétsmejslar till hydraulhammare genom sin engelska tillverkare P&V. Matek kan nu tillverka och leverera mejslar till ännu fler förekommande hydraulhammare på marknaden. P&V tillverkar även kundanpassade mejslar enligt kundens eget önskemål.

Nytt samarbete mellan CONFLOOR och Husqvarna

Nytt samarbete mellan CONFLOOR och Husqvarna

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:59

CONFLOOR® är en rikstäckande organisation som utgörs av flera golventreprenörer som tillsammans enats om ledorden “TRYGGHET-ANSVAR-KVALITET”

Nyöppnad webbshop underlättar för en dammsäkrad arbetsmiljö

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:58

Dustcontrol erbjuder nu möjligheten att handla mobila stoftavskiljare, luftrenare, tillbehör och förbrukningsartiklar direkt online. I och med det utlovas avsevärt förenklade inköp tack vare kundanpassad beställningsprocess.

En ALLU, massor av möjligheter

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:57

Under Bauma presenterade ALLU en omarbetad ram till sina siktkrosskopor som passar alla typer av trummor i produktprogrammet. Detta ger kunden ökad flexibilitet och utökade affärsmöjligheter då en enhet kan göra flera arbeten.

TGD – ett smartare sätt att skära i betong

TGD – ett smartare sätt att skära i betong

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:56

Kraftfullare maskiner kräver kraftfullare verktyg. För att möta de höga krav som finns hos professionella användare och för att kunna erbjuda de allra bästa verktygen, har TYROLIT utvecklat en teknologi kallad TGD® Tyrolit Grain Distribution. Med Tyrolits diamantverktyg som utvecklats med hjälp av denna teknologi kan håltagaren genomföra betong- och stenbearbetning snabbare, effektivare och mer ekonomiskt, enligt tillverkaren.

“Modell mindre” är stora nyheter

“Modell mindre” är stora nyheter

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:54

Andersen Contractor AB presenterar en betydelsefull nyhet i litet format. Den nya D10 vattenkanonen, med en räckvidd på 10 – 15 meter, har låg vatten- och elförbrukning och löser dammproblem där större maskiner inte kan användas. Den är lätt att flytta dit där den behövs då den har två hjul och väger 45 kg.

RTEX skriver om regelboken

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:52

Atlas Copco höjer lönsamheten genom ny och avancerad teknik inom brytningseffektivitet och ergonomi. Tack vare en nyutvecklad driftprincip – konstant tryckkontroll, förbättrad energiöverföring i spettet och den nya RHEX-mejseln – slår RTEX rekord i brytningseffektivitet. RTEX har brytkapaciteten hos ett spett på 30+ kg men drar bara hälften så mycket tryckluft och är 25 % lättare.

Radiostyrning för EX-miljöer

Radiostyrning för EX-miljöer

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:50

Induo presenterar flera nya fjärrstyrningsprodukter för användning i miljöer som är EX-klassade, till exempel vid bulktransporter, raffinaderier, tankfordon, bunkringssystem och ombord på fartyg. Sändarna finns i fyra grundutföranden med ett näst intill obegränsat antal möjligheter att variera reglage och funktioner.

Brokk spelar viktig roll

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:49

Strax utanför Skellefteå ligger samhället Burträsk beläget. Skebo, ett lokalt fastighetsbolag i Skellefteå, äger fastigheter i bland annat Burträsk och håller för närvarande på att renovera ett par av hyreshusen. De har anlitat Skellefteå Betonghåltagning för att riva delar av byggnaderna och arbetet pågår för fullt. För att utföra arbetsuppgiften snabbt, säkert och effektivt använder de sig av den minsta av Brokk rivningsmaskiner.

Slipning av betongytor vid Preemraff, Lysekil

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:48

Säkerhet är en viktig faktor inom alla verksamheter inte minst inom Raffinaderiverksamhet där brandsäkerhet kanske är det som ligger högst upp i prioriteringen.

Rättelse gällande Fredheim Maskins återförsäljarskap för Sandvik

Publicerad 20/5, 2016 kl. 14:47

I Professionell Demolering nummer 1 i år publicerades olyckligtvis en felaktighet.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×