Nyheter

HTC hade världspremiär

HTC hade världspremiär

Publicerad 22/12, 2016 kl. 15:06

På DEMCON hade HTC Sweden världspremiär av sin nya plattform Duratiq. Detta innebär att DEMCON var alltså den första mässan “worldwide” som de nya golvsliparna visades för marknaden.

Goda nyheter från skrotsaxtillverkarna

Goda nyheter från skrotsaxtillverkarna

Publicerad 22/12, 2016 kl. 15:04

I november i år steg priserna på skrot efterlängtat och i USA ökade det för första gången sedan april. Prisökningen bedömdes av vissa som en reaktion efter ett tillkännagivande om att en tidigare VD för Nucor Corp, landets största stålproducent, utsetts till tillträdande president Trumps övergångsteam. Kinas regering har dessutom beslutat att öka återvinningen av förbrukade bilar vilket har ökat efterfrågan på utrustning som används för skrotning av bilar. Båda dessa förändringar har inneburit goda nyheter för världens tillverkare av bland annat skrotsaxar.

Fredheim visar upp nyheter på Oktoberdagar

Fredheim visar upp nyheter på Oktoberdagar

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:54

För sjunde gången visade Fredheim Maskin As i Spydeberg, Norge, det senaste från deras leverantörer. Det var ett brett spektrum som visades upp, inom krossning, siktning och fraktionering.

Brokk firade 40 med ny maskin

Brokk firade 40 med ny maskin

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:50

Tillverkaren Brokk stack som vanligt ut på DEMCON. Mässan sammanföll i år med att företaget firar 40 år.

Falkenbergs imponerar med jättejobb på Väröbruk

Falkenbergs imponerar med jättejobb på Väröbruk

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:49

Företaget Falkenbergs Håltagning AB tilldelades det Svenska Demoleringspriset 2016 i kategorin Årets Håltagningsentreprenör. Anledningarna till att demoleringspriset jury valde just Falkenbergs Håltagning AB är många.

Entracks nya tänder för skopor

Entracks nya tänder för skopor

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:46

Entrack har efter mer än 40 års erfarenhet från försäljning av slitdelar till entreprenadbranschen i de nordiska länderna valt att lansera produkter i det egna varumärket för slitdelar till skopor, NWP.

DW 3060F med tänder för olika krossuppgifter

DW 3060F med tänder för olika krossuppgifter

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:45

Doppstadts kam-system kan anpassas för olika typer av krossuppgifter. Valsen i en DW 3060 typ F är snabbt och lätt utbytbara tack vare den nya Quick-Change-systemet.

Dubbel vinst för VOID

Dubbel vinst för VOID

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:42

Borlängeföretaget VOID kammade hem högsta vinst i två kategorier vid Demoleringsprisets utdelning på Infracity i Stockholm den 29 september i år. Man utsågs till vinnare av Årets Rivningsprojekt och Årets Håltagningsprojekt för ett storjobb på Ovako Bars i Smedjebacken.

Doosan tar mark med nya hjullastare

Doosan tar mark med nya hjullastare

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:36

Doosans populära hjullastare i storleken 12-33 ton tar mer och mer marknadsandelar och är mycket populära ute hos kunderna. Den nya serien har beteckningen -5 och är förbättrade med Scania-motorer hos de större modellerna, bättre komfort och effektivare hydraulik. Den nya drivlinan med Scania-motor och ZF-axlar kombinerat med lock-up-växellåda skapar en riktigt hög produktivitet och låg bränsleförbrukning.

Diamantverktyg och hammare från Drome

Diamantverktyg och hammare från Drome

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:31

Företaget Drome är en frisk fläkt i rivnings- och håltagningsbranschen. Företaget ställde nyligen ut på DEMCON och säljer ett brett program av produkter för håltagare, maskinentreprenörer och rivare.

Brokk och Aquajet Systems går samman

Brokk och Aquajet Systems går samman

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:28

Brokk, världens ledande tillverkare av fjärrstyrda rivningsmaskiner, har förvärvat det svenska företaget Aquajet Systems, världens ledande tillverkare av vattenbilning maskiner.

Bobcat E10

Bobcat E10

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:24

Bobcats eldrivna grävare är faktiskt ett intressant alternativ till rivningsrobotar i vissa applikationer inomhus. Exempelvis i mycket trånga utrymmen som badrumsrivningar, utrivningar av fastigheter som ska renoveras med mera.

Arden Jet vinner två innovationspriser

Arden Jet vinner två innovationspriser

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:17

Arden Equipments världsnyhet Arden Jet är det första vattensprayningssystemet integrerat i en rivningssax. Nu får den innovationspris inom demoleringsverktyg från både det franska demoleringsförbundet SNED och det spanska demoleringsförbundet AEDED. Arden Jet är också nominerad till World Demolition Award – Tools & Attachment.

Amas lanserar efterlängtad stubbfräs

Amas lanserar efterlängtad stubbfräs

Publicerad 22/12, 2016 kl. 14:16

På Svenska Maskinmässan visade AMAS Svenska AB upp en efterlängtad nyhet. Efterfrågan har varit stor på en enkel och effektiv stubbfräs – nu finns den i Sverige.

Lotus förvärvar Rivners

Publicerad 5/12, 2016 kl. 17:04

Lotus Maskin & Transport AB blir ny ägare av Rivners AB och Rivners Sanering AB Transport- och rivningsföretaget Lotus Maskin & Transport förvärvar Rivners AB och Rivners Sanering AB (”Rivners”) i en transaktion. Rivners är den äldsta aktören inom rivnings- och saneringssektorn i Stockholms- och Mälardalsregionen som idag omsätter över 100 miljoner kronor.

Det Svenska Demoleringsprisets vinnare 2016

Det Svenska Demoleringsprisets vinnare 2016

Publicerad 4/10, 2016 kl. 13:32

På kvällen torsdagen den 29 september hölls DEMCON-kalaset i direkt anslutning till mässan DEMCON 2016 på Infracity. Nära 300 middagsgäster hade samlats i Scandic Infracitys ballroom. Som är brukligt på DEMCON-kalaset delades även årets Svenska Demoleringspris ut. Priset delades ut i totalt 10 kategorier samt ytterligare fem hederspriser.

En av branschens stora har lämnat oss i stor sorg och saknad

En av branschens stora har lämnat oss i stor sorg och saknad

Publicerad 3/10, 2016 kl. 11:38

Mitt under brinnande Demcon-mässa, den 30 september, nåddes håltagningsbranschen av sorgebudet att Owe Persson lämnat oss. Owe var en av grundstenarna för den svenska håltagningsbranschen och en härlig karaktär. Han var inte bara en duktig uppfinnare och branschman utan en god vän som alltid hade tid att lyssna. Vi kommer att sakna dig Owe! Tack för allt och vila i frid! För några år sedan gjorde Professionell Demolerings ett reportage om Owe som du kan läsa på följande länk: http://professionelldemolering.se/flipbook/view/36 Ett nytt utförligt reportage kommer att publiceras i PD 4-2016. Jan Hermansson

Åkerströms har fått en order till ny kund i Tyskland

Publicerad 22/9, 2016 kl. 16:40

Åkerströms Björbo AB har i dagarna mottagit en order från ett tyskt säkerhetsföretag. Affären går via Åkerströms distributör i Tyskland, TRL Funksysteme GmbH och ordervärdet på denna affär uppskattas till cirka 0,5 MSEK.

Worklite, ny arbetsbelysning för proffs i Sverige

Worklite, ny arbetsbelysning för proffs i Sverige

Publicerad 22/9, 2016 kl. 16:38

JR Trading, även kända som återförsäljare av liften Avant Leguan i Sverige, lanserar nu arbetsbelysningen Worklite på den svenska marknaden. Själva introduktionen kommer att ske på mässan DEMCON där man kommer att ha en kampanj på lampan i sin monter. “En fantastisk arbetslampa för proffs som vi är glada att kunna lansera på den svenska marknaden”, säger Johan Roth, vd för JR Trading.

“Vårt största mål är att göra entreprenörens vardag lättare”

Publicerad 22/9, 2016 kl. 16:36

Nu satsar Hilti helhjärtat på håltagningsbranschen och har gjort sedan några år tillbaka. Man har samtidigt lanserat flera nya innovativa produkter. “Vårt mål är att bli nummer ett inom håltagningssektorn. Och vi är på god väg”, berättar Hilti Svenska ABs vd Aksel Ringvold när Professionell Demolering mötte honom i Arlöv innan semestern.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×