Nyheter

Milwaukee lanserar Milwaukee M18 Fuel™ Super Hawg®

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:33

Milwaukee lanserar en ny batteridriven vinkelborrmaskin som inte bara har kraften att klara håldiametrar upp till 152 mm, utan även upp till 75st hål med 65 mm träspiralborr per laddning.

Lipac Liftar förvärvar ITEX Rental

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:29

”ITEX är en kompetent och kunnig uthyrare av byggmaskiner i Stockholmsområdet. Bolaget ger Lipac en breddning av erbjudandet till våra kunder”, säger Per Hedebark VD på Lipac.

Klart att Svenska Maskinmässan arrangeras 2018

Klart att Svenska Maskinmässan arrangeras 2018

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:27

I veckan blev det klart att stämman för MaskinLeverantörerna ML har beslutat att ge uppdrag till MaskinLeverantörernas kansli att arrangera Svenska Maskinmässan igen 2018.

Intressanta nyheter för siktning och krossning från OP System

Intressanta nyheter för siktning och krossning från OP System

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:23

Nu lanserar OP System intressanta nyheter för krossning och återvinning. OP System är som bekant bland annat återförsäljare för österrikiska Rubble Masters mobila krossar.

Extremborrning med Pentruder MD1 kärnborrsystem

Extremborrning med Pentruder MD1 kärnborrsystem

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:18

De tyska betonghåltagningsspecialisterna på Jan Eckert Diamanttechnik vet hur man utnyttjar Pentruders modulära håltagningssystem till max genom att använda sin Pentruder HF-motor, Pentpak drivaggregat, fjärr och kablar inte bara för väggsågning utan också för att driva Pentruder MD1 borrsystem.

Scanmaskins resa har bara börjat

Scanmaskins resa har bara börjat

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:10

I hård konkurrens med de riktigt stora tillverkarna av maskiner och verktyg för slipning och polering av betonggolv har Lindome-företaget Scanmaskin under de senaste åren visat på en imponerande resa både ifråga om teknik och ökad försäljning. Man har utan tvekan tagit marknadsandelar på det internationella planet.

Drygt ett år kvar till överlämning Nya Nationalmuseum växer fram

Drygt ett år kvar till överlämning Nya Nationalmuseum växer fram

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:05

Sedan 2008 har Statens fastighetsverk arbetat med renoveringen av Nationalmuseum på Blasieholmen i Stockholm.

DEMCON drar fullt hus igen

DEMCON drar fullt hus igen

Publicerad 22/9, 2016 kl. 15:02

DEMCON, den verkliga mötesplatsen och festen för demoleringsbranschen närmar sig. 29-30 september är det dags igen när proffsen möts. Du är väl med?

Cerabond - framtidens skivor från Tyrolit

Cerabond - framtidens skivor från Tyrolit

Publicerad 22/9, 2016 kl. 14:49

Namnet Cerabond kommer av att Tyrolit har ett keramiskt slipkorn (Cera) som vid användning bryts ner i bitar och är vasst under hela slipkornets livslängd.

Se den mekaniska städmagneten från Butti

Se den mekaniska städmagneten från Butti

Publicerad 22/9, 2016 kl. 14:41

Löst liggande spikar, skruvar och skrotpartiklar av stål och järn kan snabbt orsaka punkteringar och ge dryga merkostnader i reparation och stillestånd. Den helt mekaniska städmagneten från Butti samlar enkelt och effektivt upp sådana föremål. Magneten lanserades av Nordicc på årets MaskinExpo.

Volvo CE banar väg för framtiden

Volvo CE banar väg för framtiden

Publicerad 22/9, 2016 kl. 14:38

Volvo CE genomför omfattande modifieringar på en hel maskinpark av grävmaskiner åt ett Kalifornien-baserat rivningsföretag.

Ardenverktyg med inbyggt dammbekämpningssystem

Ardenverktyg med inbyggt dammbekämpningssystem

Publicerad 22/9, 2016 kl. 14:35

Arden Equipment har levererat Arden JET, ett vattenspraysystem som fabriksmonterats på en stålsax från Arden för att minska damm som uppstår vid rivning. Det är första gången en tillverkare vågat fabriksmontera ett dammbekämpningssystem av den här typen på en stålsax.

250 ton med kross och sorteringsutrustning på Svenska Maskinmässan

Publicerad 22/9, 2016 kl. 14:24

Med hela 6 st. maskiner på plats visades ett brett sortiment från Keestracks modellprogram. Fredheim Maskin AS ställde i år ut flera nyheter inom kross och sorteringsverk.

Rivningsplatsens slitvargar

Publicerad 20/5, 2016 kl. 16:57

I PD 2 brukar vi alltid publicera vårt kompaktlastartema men med anledning att rapporteringen av mässan Bauma upptar ganska mycket plats i tidningen delar vi upp kompaktlastartemat i två utgåvor.

Jerneviken öppnar filial i Stockholm

Jerneviken öppnar filial i Stockholm

Publicerad 20/5, 2016 kl. 16:54

Jerneviken har sedan några år tillbaka haft en kraftig tillväxt i Stockholmsregionen. Trenden ser ut att hålla i sig och man vill nu möta upp detta genom att ge Stockholms håltagare ännu bättre service. Filialen kommer att innebära ett ”Showroom” där man kan se, känna på och testa Jernevikens produkter och erbjuda ett hämtlager för en stor del av sortimentet.

Avant Tecno spänner bågen

Avant Tecno spänner bågen

Publicerad 20/5, 2016 kl. 16:22

Finska tillverkaren Avant Tecno i Ylöjärvi strax utanför Tammerfors samlade en utvald grupp av europeiska journalister till en pressträff den 4:e mars. Företaget gav en förhandstitt för pressen på vad man skulle släppa i nyhetsväg på Bauma-mässan i april.

Andersen Contractor introducerar Schaeff rotationsfräsar

Andersen Contractor introducerar Schaeff rotationsfräsar

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:43

Med Schaeff rotationsfräsar för grävmaskin går det att utföra vitt skilda arbetsuppgifter inom entreprenad och rivning med mera.

Atlas Copcos nya riggmonterade hydraulverktyg

Atlas Copcos nya riggmonterade hydraulverktyg

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:41

Atlas Copcos innovationer visar kunderna nya sätt att höja kvaliteten, spara tid och kostnader, och minska miljökonsekvenserna av sin verksamhet. Kundfokus och innovation var i centrum också vid framtagningen av företagets nya riggmonterade hydraulverktyg.

Nyheter från NPK

Nyheter från NPK

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:39

Nu kommer NPK med en del nyheter för sina rivningsredskap.

Nytt och mobilt för recyclinguppdrag

Publicerad 20/5, 2016 kl. 15:24

Mobil krossning av rivningsrester och annan typ av avfall fortsätter att öka i takt med att miljölagstiftningen förändras och skärps. Det kanske dock inte är fråga om samma ökning som för några år sedan men å andra sidan ökar mängden återvinningsapplikationer och material som numera kan återvinnas och det innebär ökade intäkter för de entreprenörer som satsar på återvinning.

Nyhetsbrev

Det Svenska Demoleringspriset
PDi TV
Prenumerera

Info

×